Elk jaar vieren Willy en Leona de datum waarop ze een koppel werden. Aan de orchidee die Willy kocht, hangt een kaartje. “Zesenzestig jaar gelden, onze eerste ontmoeting. Deze woensdagmiddag zal nooit vergeten worden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Elk jaar vieren Willy en Leona de datum waarop ze een koppel werden. Aan de orchidee die Willy kocht, hangt een kaartje. “Zesenzestig jaar gelden, onze eerste ontmoeting. Deze woensdagmiddag zal nooit vergeten worden.” © PIETER-JAN VANSTOCKSTRAETEN

SCHOOLSTRAAT 8. “‘Paatje, ik voel me beter’, zei ze. De volgende ochtend was ze er niet meer”

Een reeks gemist? Speciaal voor jou bundelen wij de beste artikels van onze zomerreeksen in dit dossier. Kinderen horen hun ouders te begraven, niet andersom. Christine was een wonder van de natuur - golvend haar, dertig missverkiezingen gewonnen, bloedmooi. Waar ze kwam, vielen monden open. Tot plots, op haar 33, haar leven ophield. Zesentwintig jaar later gaat er nog altijd geen dag voorbij dat Willy en Leona niet aan hun betreurde dochter denken. Ode aan Christine, de Bloemenkoningin die geen Miss België mocht worden.

7 reacties

 • Rudi Pieters

  1 maand geleden
  Zie ik niet meer gebeuren in de toekomst met de jongere generatie of toch vele minder scheiden al als de een geen scheet kan laten
 • Coen Geurts

  1 maand geleden
  Komt vaak voor, een laatste heropflakkering van goed gevoel voor het einde; Al meermaals meegemaakt. Maar mooi moment als herinnering.
 • mario van haesendonck

  2 maanden geleden
  Wat heb je geleerd van de liefde? Willy: Dat je verdraagzaam moet zijn. En elkaar moet aanvaarden, ook de mankementen. wijze woorden !
 • Nicole Thijs

  2 maanden geleden
  Zo eenvoudig en zo schoon en zo groots tegelijk! Bewonderenswaardig!
 • Mohamed Kabbal

  2 maanden geleden
  Mooi en ontroerend verhaal van hoe een koppel samen hoort te zijn met geluk maar ook tegenslag.