Paul, Lennert, Suzy en Rianne aan hun serre, het pronkstuk van de tuin. Vooral Lennert heeft de groene vingers van zijn vader geërfd, hij volgde tuinbouw in de vakschool. “Boeken, dat is niks voor mij. Laat mij maar met mijn handen werken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Paul, Lennert, Suzy en Rianne aan hun serre, het pronkstuk van de tuin. Vooral Lennert heeft de groene vingers van zijn vader geërfd, hij volgde tuinbouw in de vakschool. “Boeken, dat is niks voor mij. Laat mij maar met mijn handen werken.” © Pieter-Jan Vanstockstraeten

SCHOOLSTRAAT 8. “Hoe hard wij op elkaar lijken, dat is zelfs eng”

Aan een kind herken je z’n ouders. In de Schoolstraat in Mol mag je dat behoorlijk letterlijk nemen. Twee kinderen zijn daar bijna de copy paste van hun moeder en vader. In interesses, hobbies, zelfs karakter: het is in Rianne en Lennert nooit ver zoeken naar trekjes van Suzy en Paul. Welkom bij de familie Lommelen, waar de appel niet ver van de boom valt.

0 reacties

 1. Wat gebeurde er met Jozef Chovanec in de luchthaven van Charleroi? Vandaag start reconstructie
  Play

  Wat gebeurde er met Jozef Chovanec in de luchthaven van Charleroi? Vandaag start reconstruc­tie

  Drie jaar na de dood van de Slovaak Jozef Chovanec (38) vindt vandaag een reconstructie plaats van die zaak. De man werd in februari 2018 van een vliegtuig gehaald en naar een cel in de luchthaven van Charleroi gebracht. Hij verwondde daar zichzelf en werd hard aangepakt door de politie, waarna hij overleed. “Vandaag wordt er precies nagespeeld wat er die bewuste dag met Jozef Chovanec is gebeurd”, zegt ‘VTM Nieuws’-journaliste Katrien Saelens bij HLN LIVE.
 2. Van hittegolven tot overstromingen: klimaatverandering treft kinderen harder
  6

  Van hittegol­ven tot overstro­min­gen: klimaatver­an­de­ring treft kinderen harder

  De klimaatverandering zal onevenredig grote gevolgen hebben voor kinderen: zij zullen veel vaker worden blootgesteld aan extreme weergebeurtenissen, vooral in lage-inkomenslanden. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder leiding van professor Wim Thiery, verbonden aan de onderzoeksgroep BCLIMATE van de Vrije Universiteit Brussel. “Onze resultaten wijzen op een ernstige bedreiging voor de veiligheid van jonge generaties en vragen om drastische emissiereducties om hun toekomst veilig te stellen”, zegt professor Thiery.
 3. Laura Tesoro onthult hoe leerkrachten een glansrol krijgen bij Rode Neuzen Dag 2021: “Elke jongere verdient een sidekick”
  Play

  Laura Tesoro onthult hoe leerkrach­ten een glansrol krijgen bij Rode Neuzen Dag 2021: “Elke jongere verdient een sidekick”

  Leerlingen verdienen een luisterend oor en een sprekend hart op school, iemand aan wie ze alles kwijt kunnen en met hen meevoelt. Die boodschap draagt Rode Neuzen Dag 2021 uit, de zesde editie al. Leerkrachten krijgen de glansrol, maar ze staan voor een zware opdracht: de helft van de jongeren voelt zich niet begrepen, 8 op de 10 vindt dat er te weinig gesproken wordt over hoe hij of zij zich voelt. “We hebben te lang een blinddoek gedragen.”