De woning van Marian, Simon, Lisa en Tars ligt in hartje Mechelen, pal naast de Sint-Rombouts-kathedraal.
Volledig scherm
PREMIUM
De woning van Marian, Simon, Lisa en Tars ligt in hartje Mechelen, pal naast de Sint-Rombouts-kathedraal.

SCHOOLSTRAAT 8. “‘À propos, er staat aan de kathedraal een huis te koop’, zei de architect”

Hij speelde trompet, zij trombone, in het conservatorium kruisten hun wegen. Een huwelijk, twee kinderen en een eigen fanfare later lijkt de droom compleet. Alleen de perfecte stek ontbrak nog. Die vonden ze het afgelopen coronajaar. In een beschermd monument dat al evenveel muziek ademt als zijzelf - de grootvader van Beethoven kreeg er zangles - vonden ze hun nieuwe, definitieve thuis.

6 reacties

 • Dirk Billiet

  1 jaar geleden
  425.000 euro was vraagprijs ... en dan moet ge nog jaren geld ertegen gooien om het via heel ingrijpende verbouwingen leefbaar te maken. Chapeau voor wie het kan en WIL maar ik zit liever voor die prijs op mijn grote lap grond in 't groen.
 • Stijn Van Hoorebeke

  1 jaar geleden
  Elk zijn eigen zin zeker? Den ene kan geen lawaai verdragen en de andere kan nie zonder... moesten we allemaal op dezelfde plaats willen wonen het zou ook niet goed komen.
 • Piet Deroover

  1 jaar geleden
  Mechelen, ik zou er niet willen wonen en dan zeker niet naast de Sint-Romboutstoren.
 • frieda verstuyft

  1 jaar geleden
  ik woon ook onder de klokkentoren maar daar heb ik geen last van
 • Stefaan Cammans

  1 jaar geleden
  Een mooi en inspirerend verhaal. Veel succes in het Koraalhuis alwaar de grootmoeder van iemand die ik kende in m’n jeugd vele jaren gewoond heeft. Werkelijk een uniek pand daar is geen woord van gelogen.
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. Koen Wauters moest dienstplicht vervullen tijdens glorieperiode Clouseau: “Het was alsof Elvis naar het leger ging”
  Play

  Koen Wauters moest dienst­plicht vervullen tijdens glorieperi­o­de Clouseau: “Het was alsof Elvis naar het leger ging”

  De dienstplicht weer invoeren of niet? Het is ‘Het Debat van de Dag’ op HLN en JOE. Ook Koen Wauters (55) kan erover meepraten. Hij moest zich in volle Clouseaumania-periode aanmelden als milicien bij het Belgische leger. Hij vertelde er vanochtend over op JOE bij Sven Ornelis en Anke Buckinx. “Het was alsof Elvis Presley naar het leger ging. Er stonden journalisten van VTM voor de poort van de kazerne.”