Marijke en Danny bij een Dodge D5 uit 1937. “Anderen geven hun geld uit aan buitenlandse reizen, wij besteden het liever aan onze collectie.”
Volledig scherm
PREMIUM
Marijke en Danny bij een Dodge D5 uit 1937. “Anderen geven hun geld uit aan buitenlandse reizen, wij besteden het liever aan onze collectie.” © PIETER-JAN VANSTOCKSTRAETEN

SCHOOLSTRAAT 8. “65 oorlogsherdenkingen per jaar: daar léven wij voor”

Marijke en Danny zijn al verschillende jaren getrouwd als ze, elk in hun eigen familie, botsen op een stuk onontdekt oorlogsverleden. Als ze beginnen graven, groeit er een fascinatie voor Wereldoorlog 2. De laatste oud-strijder in hun bloedlijn is intussen gestorven, maar zoon Cedric houdt de familiegeschiedenis levend: hij is bij de Luchtmacht en eert zo nog elke dag zijn voorvaders.

0 reacties

  1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
    Jobat.be

    Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

    De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.