Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © thinkstock

Schooljaar start al op 29 augustus in Franstalig onderwijs: “Zomervakantie is te lang”

In het Franstalig onderwijs starten leerlingen het schooljaar niet langer traditioneel op 1 september, maar wel op de laatste maandag van augustus. Dit schooljaar is dat dus maandag 29 augustus. Het schooljaar eindigt ook niet langer op 30 juni, maar op de eerste vrijdag van juli. De volgende zomervakantie start dus op 7 juli 2023.

24 reacties

 • Johan Messeeuw

  1 maand geleden
  Sinds 2000 pleit ik ervoor om de grote vakantie met 2 weken in te korten. Extra vakantiedagen invoeren hoeft niet. De leerlingen en het onderwijzend personeel hebben verlof genoeg. Laten we terug gewoon les geven zonder al die nevenactiviteiten. Dan pas zal de kwaliteit weer acceptabel zijn. Leraar op rust.
 • Jan Struys

  1 maand geleden
  @ Bert V. Er komen in augustus 3 lesdagen bij (29/8+30/8+31/8 en het schooljaar gaat verder na 30 juni met 5 extra juli dagen (3/7+4/7+5/7+6/7+7/7) dus 8 lesdagen bij maar juist ook wel 2 keer 5 = 10 vakantiedagen bij. Alle scholenjaren zullen vanaf dan beginnen op een maandag en eindigen op een vrijdag
 • jos segers

  1 maand geleden
  In Nederland hebben ze 6 weken vakantie. Niet voor niets dat ze een streepje voor hebben op wij kleine Belgjes.
 • Kathy Cools

  1 maand geleden
  Al mijn hele leven 40j, zijn het 2maanden vakantie. Wij zijn er hoed uitgekomen. Waarom het voor onze kinderen veranderen als wij zelf 2 maanden kregen? Nee hoor opvoeding thuis doet ook veel aan de kinderen van nu. Als je hoort hoe sommige snotters tegen hun ouders praten .. moesten wij dit destijds gedaan hebben hadden we de rammeling van ons leven denk ik soms. Maja nen tik mag zelfs ni meer of tis mishandeling. Wij werden er groot mee en hard.
 • Bert Verhulst

  1 maand geleden
  Franstalig onderwijs start dus 3 dagen vroeger dan in Vlaanderen. Er zijn echter wel 2 weken vakantie bijgekomen (herfst en krokus). het ziet er naar uit dat de onderwijzers daar een zeer goeie deal verkregen hebben.