Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Schooldirecteurs in de problemen: 755 leerkrachten te kort na vakantie

OnderwijsScholen zijn volop op zoek naar leerkrachten, zodat de lessen maandag na de kerstvakantie opnieuw kunnen starten. Op dit moment zijn er nog 755 leerkrachten te weinig. Dat blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS kon inkijken.

61 reacties

 • diane colman

  5 jaar geleden
  Dat was toch allemaal te voorzien... ons klein landje zit bomvol en de scholen moeten worden uitgebreid voor al die vreemdelingen hun hoge aantal kindjes en hun andere cultuur... Sommige leerkrachten hebben schrik om voor de multiculturele klassen te staan en streng op te treden... Zelfs in het kleuteronderwijs kan je beticht worden als vrouw van handtastelijkheden... herinner me 2 gevallen waar islamvrouwen stonden te krijsen aan te poort.
 • Roger Deprez

  5 jaar geleden
  Dit komt nu door het systeem dat jaren is toegepast tussen vakbonden en regeringen en nu is de tijd gekomen van de afrekening.
 • jo vandenberghe

  5 jaar geleden
  Eén ding is zeker ze lopen niet echt over van werklust of heb ik het mis?
 • ka Van der Linden

  5 jaar geleden
  Wil er nog aan toevoegen dat de meeste leraars en leraressen respect verdienen. Je moet het maar doen uw job te doen in een eigenlijk onmogelijke "mix". (voor de goede verstaander)
 • Nele De spiegeleer

  5 jaar geleden
  Misschien dat de leerkrachten die nu in de politiek zitten kunnen terugkeren. Ze zijn naar de politiek gegaan want hun leraarsloon bracht niet genoeg op. Nochtans is dat een roeping. En doet men het niet voor het geld. Nu kopen diezelfde ex leerkrachten massaal huizen en gronden. Tja met 9 mandaten zou ik dat ook kunnen. Nee het zijn geen sossen hier maar vld en nva. Onderwijs zal nog prive worden. Zij die het kunnen betalen....