Beeld ter illustratie, roken.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, roken. © photo_news

Scholenproject moet jongeren weerbaarder maken tegen roken

Het tabakspreventieproject "Bullshit Free Generation" wil jongeren kritischer en weerbaarder maken tegenover roken en vapen. Dat gebeurt door scholen te prikkelen met "challenges". In het vorige schooljaar stapten 29 scholen met succes in het proefproject. Dat heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven bekendgemaakt.

 1. Roken mensen minder als het pakje merkloos is?
  PREMIUM

  Roken mensen minder als het pakje merkloos is?

  Weg met de logo’s en karakteristieke lettertypen. Vanaf 1 januari 2020 mogen sigaretten in België alleen nog verkocht worden in neutrale groenbruine verpakking met afschrikwekkende foto. Dat is althans het plan. Tabaksreus British American Tobacco vecht de regeringsbeslissing aan bij de Raad van State. “Er is geen enkele wetenschappelijke studie die bewijst dat door neutrale pakjes mensen minder zouden roken”, zegt een woordvoerder in De Standaard. Klopt dat?
 2. Parket bevestigt klacht tegen veelbesproken eigenaar van Mega World, personeel houdt inkomsten van winkels in verzekerde bewaring

  Parket bevestigt klacht tegen veelbespro­ken eigenaar van Mega World, personeel houdt inkomsten van winkels in verzekerde bewaring

  Het parket van Antwerpen bevestigt dat ACV Puls klacht heeft ingediend tegen Dirk Bron, de eigenaar van Mega World. Het personeel houdt intussen na een oproep van de vakbond de inkomsten van de winkels in “verzekerde bewaring”. Dat betekent dat de gelden niet doorgestort worden naar de moedermaatschappij. De bond riep daartoe op omdat het een leegroof van het bedrijf vreest.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement