“Daarnet zat ik in de klas te studeren, en plots kwam de gedachte bovendrijven dat het misschien allemaal geen nut heeft”, getuigt Amélie Swinnen (17) uit Ukkel.
Volledig scherm
PREMIUM
“Daarnet zat ik in de klas te studeren, en plots kwam de gedachte bovendrijven dat het misschien allemaal geen nut heeft”, getuigt Amélie Swinnen (17) uit Ukkel. © Photo News

Scholen proberen examens te redden, maar leerlingen zitten met extra stress: “Heeft studeren nu wel nut?”

Op een week tijd is het aantal scholen dat dicht ging wegens corona zo goed als verdubbeld, van 69 naar 115. Bevoegd minister Ben Weyts was donderdag niet van plan om extra maatregelen te nemen, maar het overlegcomité van vandaag viseert ook de scholen. Volledig afstandsonderwijs behoort tot de mogelijkheden. De vraag die sowieso op ieders lippen rust is dan: hoe krijg je nu de examens georganiseerd. Extra stresserend voor de tieners die nu over hun boeken gebogen zitten. “Ik zit hier wel te studeren, maar heeft dat nog wel zin?”.

32 reacties

 • Sara Peeters

  2 maanden geleden
  Tuurlijk heeft dat nut en een voordeel is dat jullie meer tijd hebben nu dat alle hobby’s wegvallen. Leren mijn gedacht, er os nog altijd een toekomst hoor. Dit gaat zo niet blijven. Verplicht gewoon vaccinatie.
 • Henri Demeer

  2 maanden geleden
  Weyts mag voor kinderopvang zorgen we gaan ze aan zijn deur afzetten .
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  Het is VDB uit de federale regering die een beslissing wil opdringen aan de gemeenschappen voor iets waar VDB totaal geen bevoegdheid heeft. Het is niet enkel Weyts die tegen is maar ook PS is tegen (minister Franstalig onderwijs).
 • Marc Bovijn

  2 maanden geleden
  Nu geen examens geven want de kinderen zitten met hun hoofd vol Een tussenexamen later in maart is beter dan nu En daarbij de leraars weten wel wie zich inzet en wie niet Help de zwakkere leerlingen die hebben het meer nodig dan een kind die 90 prosent haalt en er niets moet voor doen
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Studeren heeft altijd zin en nut wat ga je anders doen ? Denk aan jullie toekomst en zorg voor een goede opleiding die zal je zeker van pas komen bij het zoeken van een job!
 1. MIVB-werknemer die beelden metro-incident filmde, riskeert sanctie: steunpetitie verzamelde al meer dan 1.600 handtekeningen
  Play

  MI­VB-werknemer die beelden me­tro-incident filmde, riskeert sanctie: steunpeti­tie verzamelde al meer dan 1.600 handteke­nin­gen

  Een steunpetitie voor de MIVB-werknemer die beelden had gefilmd waarop de poging tot doodslag van afgelopen vrijdag in het metrostation Rogier te zien is, heeft al meer dan 1.600 handtekeningen verzameld. De petitie roept de directie van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij op om mild te zijn voor de werknemer, die een sanctie riskeert voor het verspreiden van de beelden.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 3. Wanneer moet ik mij laten testen na hoogrisicocontact? Moet ik als gevaccineerde nog in quarantaine? En welke regels gelden voor kinderen? De belangrijkste vragen over de nieuwe teststrategie beantwoord
  PREMIUM

  Wanneer moet ik mij laten testen na hoogrisico­con­tact? Moet ik als gevacci­neer­de nog in quarantai­ne? En welke regels gelden voor kinderen? De belangrijk­ste vragen over de nieuwe teststrate­gie beantwoord

  De teststrategie na een hoogrisicocontact is nog maar eens aangepast. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. De huisartsen - die vorige week nog pleitten voor een herziening van de teststrategie - zijn tevreden, maar een mens moet maar kunnen volgen. Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, beantwoordt de meest pertinente lezersvragen.
 1. De laatste woorden van Dean tegen zijn moeder: “Dag mama, ik ga je missen”

  De laatste woorden van Dean tegen zijn moeder: “Dag mama, ik ga je missen”

  “Dag mama, ik ga je missen”. Dat waren de laatste woorden van de 4-jarige Dean Verberckmoes toen hij mama Elke afgelopen woensdag uitzwaaide. De vermiste kleuter is gisteravond dood teruggevonden in de Nederlandse provincie Zeeland. Zijn lichaam was gedumpt op een afgelegen parkeerplaats, aan het water in Neeltje Jans. Dave De Kock was eerder op de dag al opgepakt. Op de verlaten plek waar Dean gevonden werd, werd al een beertje achtergelaten.