Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Florian Van Eenoo Photo News

Scholen na paasvakantie opnieuw open, halftijds afstandsonderwijs voor tweede en derde graad secundair blijft behouden

Alle scholen openen na de paasvakantie opnieuw de deuren. Voor de tweede en derde graad blijft het halftijds afstandsonderwijs wel behouden. Dat is maandag beslist op het onderwijsoverleg tussen minister Ben Weyts (N-VA) en de onderwijskoepels. Sommige bijkomende maatregelen worden ook enigszins versoepeld, al blijft de mondmaskerplicht voor het vijfde en zesde leerjaar behouden. 

90 reacties

 • Guido Dyck

  3 weken geleden
  Ik vermoed en vrees dat de achterstand voor de studeerenden niet meer in te halen is.
 • eduard janssens

  3 weken geleden
  De scholen en leerkrachten zijn altijd de kop van jut geweest terwijl dat niet bewezen is .Maar de meeste willen wel uit eten gaan ,gaan terrassen op reis gaan en gaan winkelen dat vinden ze dan normaal en de. .Scholen zouden moeten sluiten en de maand juli zou dan moeten dienen voor de leerachterstand in te halen is niet te verwezenlijken en zal er er ook niet komen.
 • Patrick Vriends

  3 weken geleden
  Wanneer zijn we van die Weyts verlost.
 • wilfried de hert

  3 weken geleden
  @Maria Wijnants . Terechte opmerking en nagel op de kop. Scholen hadden nooit mogen gesloten worden.
 • oswald billiet

  3 weken geleden
  Het is niet meer om te begrijpen en wat het overleg ook besliste, de studerende jeugd is hun slachtoffer. Zij worden geslachtoffers aan een leerachterstand die met het tovermiddel" , het afstand leren, sterk de das worden omgedaan. Die achterstand is vrijwel niet meer op te halen en wordt nu nog versterkt. Wie kan nog mee met deze onzin? Wie of wat zit daar achter?
 1. De Croo over cyberaanval: “Vrees dat dit vaker zal gebeuren, maar dat betekent niet dat we het zomaar moeten aanvaarden”

  De Croo over cyberaan­val: “Vrees dat dit vaker zal gebeuren, maar dat betekent niet dat we het zomaar moeten aanvaarden”

  Gisteren werden verschillende overheidssites in ons land het slachtoffer van een cyberaanval. Onder meer MyMinFin en Tax-on-web werden getroffen, maar ook de boekingssites van vaccinatiecentra werden een tijdje gehackt. “Ik vrees dat dit soort zaken meer gaan gebeuren in de toekomst”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld) bij VTM NIEUWS. “Maar dat betekent niet dat we het zomaar moeten aanvaarden.”
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?