Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. © Photo News

Scholen kunnen extra middelen ook inzetten om ondersteunend personeel te betalen

Scholen kunnen de extra middelen die via de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) krijgen ook inzetten om ondersteunend personeel te betalen. Het gaat dan om mensen zonder lerarendiploma, maar die wel kunnen ingezet worden om de leerkrachten te ontlasten. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts.

9 reacties

 • stefan coenen

  1 jaar geleden
  De heren in de Wetstraat weten niet wat er aan de hand is op de werkvloer. Verlicht de werkdruk el laat leerkrachten les geven
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Schaf al die ouderverenigingen af en laat de leraars les geven i.p.v er papieren tijgers van te maken. De leraar verdient het respect en heeft altijd het laatste woord, zonder inmenging van gelijk wie. Verdient een leerling straf so be it . Een leraar moet een vertrouwingspersoon zijn en de eindtermen zou het bewijs kunnen zijn dat hij zijn job goed heeft gedaan. Stop alle bemoeienissen enkel de leraar beslist. Betweters onthou U daar hebben we er véél teveel van.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  En dan googlen om te leren hoe je een vliegtuig bestuurt, een brug bouwt, een boekhouding doet, vaccins tegen virussen ontwikkelt, piano leert spelen, computerprogramma's ontwikkelt... En (over)grootouders die vaak met internet of een smartphone niet overweg kunnen les laten geven aan hun kleinkinderen. Wat een geniale oplossing, Catherine MISTIAEN. Daar kan zelfs Ben Weyts niet aan.
 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  Een familielid uit Vlaanderen geeft les in Brussel tot ze bedreigd is geweest door een ouder van een leerling. Ze stopt omdat ze schrik heeft voor haar leven. Zolang er geen veiligheid kan gegarandeerd worden voor de leerkrachten ga je altijd met een tekort zitten. Zelfs de ouders hebben geen respect meer wat verwacht je dan van de kinderen!
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Schaf alle overbodige administratie af zodat er weer normaal les kan gegeven worden met enkel nuttige vakken wiskunde taal hoeveel kunnen nog rekenen lezen en schrijven?