Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Scholen krijgen tot 510 euro per leerling voor digitale sprong

De Vlaamse regering heeft beslist hoeveel scholen de komende jaren kunnen investeren in digitaal onderwijs. In totaal voorziet Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts 375 miljoen euro. Voor het kleuteronderwijs tot en met het vierde leerjaar gaat het om 25 euro per leerling, voor het 5de en 6de leerjaar om 290 euro per leerling en voor het secundair onderwijs om 510 euro per leerling.

12 reacties

 • Sjonny Martero

  2 jaar geleden
  Na reeds digitaal gebruik sinds 1993 nog nooit een euro ontvangen. Het heeft al duizenden euro's gekost per leraar uit hun eigen zakken.
 • Jeroen Verplancke

  2 jaar geleden
  Dat ze hun digitalisering houden.. ik wil niet dat mijn kleuter van 3 jaar al op "de pc" zit. Laat heel dat boeltje maar wat achterwege.
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Toch heerlijk als je met miljoenen kunt gooien.
 • marc Deglin

  2 jaar geleden
  en maar geld uitdelen , geld dat ze niet hebben.
 • Wesley De Cock

  2 jaar geleden
  Ze moeten toch aangeven waarvoor het geld gebruikt wordt, hopelijk is dit niet opnieuw een blanco cheque?
 1. INTERVIEW. Onderwijsexpert Wouter Duyck streng nu scholen sluiten: “Elke dag zonder school is er één te veel”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Onderwijs­ex­pert Wouter Duyck streng nu scholen sluiten: “Elke dag zonder school is er één te veel”

  “Die hoera-stemming van drie weken geleden, daar betaalt het onderwijs nu de prijs voor.” Professor cognitieve psychologie en onderwijsexpert Wouter Duyck (UGent) is streng, nu de scholen alweer sluiten en leerlingen dus nog meer achterstand zullen oplopen. Maar hoe werk je die dan weg? “In Nederland hebben ze daar maar liefst 6 miljard euro voor uitgetrokken. En bij ons? Er is niet eens een plan.”
 2. Nederlandse groep Sligro wil tot 60 miljoen euro investeren in Metro-winkels: “Meest levensvatbaar bod”
  Update

  Nederland­se groep Sligro wil tot 60 miljoen euro investeren in Me­tro-win­kels: “Meest levensvat­baar bod”

  De Nederlandse groep Sligro heeft 47 miljoen euro geboden om de winkels van Metro, een onderdeel van Makro Cash & Carry, over te nemen in ons land. Dat bod kan uitgebreid worden tot 60 miljoen als de groep een deel van de stock en de cash moet overnemen, zo raakte bekend in de Antwerpse ondernemingsrechtbank. Volgens de rechter is het bod van Sligro het meest levensvatbaar. Eerder bleek dat het management van Makro Cash & Carry Belgium 110.000 euro had geboden voor horecagroothandel Metro. Dat overnamebod zou echter “niet aan de voorwaarden” voldoen.