Agenten proberen een man te kalmeren die in de afgesloten zone wil binnengaan.
Volledig scherm
Agenten proberen een man te kalmeren die in de afgesloten zone wil binnengaan. © AP

SCHIETPARTIJ LUIK - Wat we nu weten: Man schiet twee agentes en voorbijganger dood. Dader riep Allahu Akbar

Bij een schietpartij in Luik zijn deze voormiddag twee vrouwelijke politieagenten en de 22-jarige passagier van een voorbijrijdende wagen om het leven gekomen. Vier andere agenten raakten gewond. De dader werd neergeschoten door de politie en is overleden. Dat is door de politie bevestigd. Het federaal parket behandelt de zaak als een daad van terrorisme. Op videobeelden is duidelijk te horen dat de dader "Allahu Akbar" riep. Het dreigingsniveau in ons land blijft wel op 2.

243 reacties

 • Steve Van der Vekens

  3 jaar geleden
  Linkse media emis even verantwoordelijk.
 • luc rombauts

  3 jaar geleden
  er is hier maar één schuldige: de minister die minder volk in de gevangenissen wil. bovendien liegt hij als hij zegt dat er geen problemen waren met vorige verloven. men zou voor minder aftreden.
 • Luc Van Hauwermeiren

  3 jaar geleden
  Met de communicatie en opvolging is er een groot probleem, met de opleiding en bekwaamheid van politiemensen nog een groter probleem.En dat is waarschijnlijk NIET hun schuld.Als militairen die interventie gedaan hadden was de dader dood voor hij schoot,laat staan dat hij er nog vier verwonde (wat heel erg is) .Dus ieder zijn job agenten verbaliseren en pv s maken, militairen vechten.
 • geert vingerhoets

  3 jaar geleden
  er is ondertussen al zoveel gemoord in de naam van god dat het stilaan hoog tijd word dat men alle godsdiensten moest verbieden
 • annie dupont

  3 jaar geleden
  nu nog een reactie van bdw ... t zal wel de schuld van de ps zijn ..
 1. Vrees voor worstcasescenario na vertraging bij AstraZeneca: “Als Pfizer niet levert wat is afgesproken, komen we in februari in de problemen”

  Vrees voor worstcase­sce­na­rio na vertraging bij AstraZene­ca: “Als Pfizer niet levert wat is afgespro­ken, komen we in februari in de problemen”

  Volgens Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce voor de vaccinatiestrategie, tekent zich een worst case scenario af als Pfizer de beloofde levering van vaccins tegen begin volgende maand niet weer opdrijft. “Als Pfizer nu niet levert wat is afgesproken, komen we in de problemen in de woonzorgcentra”, zegt Ramaekers aan VRT NWS. De vertraging bij AstraZeneca zorgt dan weer voor “bijkomende onzekerheid”.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo