Agenten proberen een man te kalmeren die in de afgesloten zone wil binnengaan.
Volledig scherm
Agenten proberen een man te kalmeren die in de afgesloten zone wil binnengaan. © AP

SCHIETPARTIJ LUIK - Wat we nu weten: Man schiet twee agentes en voorbijganger dood. Dader riep Allahu Akbar

Bij een schietpartij in Luik zijn deze voormiddag twee vrouwelijke politieagenten en de 22-jarige passagier van een voorbijrijdende wagen om het leven gekomen. Vier andere agenten raakten gewond. De dader werd neergeschoten door de politie en is overleden. Dat is door de politie bevestigd. Het federaal parket behandelt de zaak als een daad van terrorisme. Op videobeelden is duidelijk te horen dat de dader "Allahu Akbar" riep. Het dreigingsniveau in ons land blijft wel op 2.

 1. LIVE. Experten: “Hoog tijd voor algemene lockdown” - Wallonië klaar voor strengere maatregelen - Hevige rellen in Italië

  LIVE. Experten: “Hoog tijd voor algemene lockdown” - Wallonië klaar voor strengere maatrege­len - Hevige rellen in Italië

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft maandagavond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat gisteravond gepubliceerd werd, maakt dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zijn ingegaan. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
 1. Hoe ziekenhuizen beslissen wie voorrang krijgt: “Elke keer zal de vraag komen: waarom die wel en ik niet?”
  PREMIUM

  Hoe ziekenhui­zen beslissen wie voorrang krijgt: “Elke keer zal de vraag komen: waarom die wel en ik niet?”

  Virologen waarschuwen dat ziekenhuizen tegen half november overspoeld zullen worden. Artsen wachten verscheurende keuzes, want welke ­patiënt krijgt dat laatste bed op ­intensieve zorg en welke niet? “Waar we nu voor staan, heb ik nog nooit meegemaakt, maar we gaan de mensen niet op straat leggen”, zegt Jan Stroobants, hoofd van de Spoedafdeling van ZNA Middelheim.
 2. Rode Kruis lanceert dringende oproep voor vrijwilligers: “Woonzorgcentra dreigen kopje onder te gaan”
  PREMIUM

  Rode Kruis lanceert dringende oproep voor vrijwilli­gers: “Woonzorg­cen­tra dreigen kopje onder te gaan”

  Het Rode Kruis is dringend op zoek naar crisisvrijwilligers om de grote personeelsuitval in de zorg op te vangen. Al 129 Vlaamse zorginstellingen klopten de voorbije dagen in paniek bij het Rode Kruis aan. Ze kampen met een immense personeelsuitval. Samen met Rode Kruis -Vlaanderen doen de zorginstellingen nu een oproep. Ze hopen zo een pak extra vrijwilligers aan boord te krijgen.