BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Scherpe reacties na Septemberverklaring: "Ongelofelijk dat er niets wordt gedaan aan energiefactuur"

De begrotingsplannen van de Vlaamse regering kunnen op scherpe reacties van de oppositie rekenen. “Besparen op de kinderbijslag is onverdedigbaar”, zegt Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens. “In plaats van een duwtje in de rug, krijgen jonge gezinnen het mes in de rug. Dit toont vooral het gebrek aan een sociaal gelaat.” Ook bij Groen en Vooruit is de kritiek niet mals.

95 reacties

 • Lema Hosme

  4 weken geleden
  Makkelijk, roepen dat de wildgroei in taksen uit de energiefactuur moet. Maar waar gaan deze inkomsten dan weer goedgemaakt worden? Onze regeringen teren nog even op alle ingeburgerde belastingen die overal verdoken zijn. Wegentaks, energietaks, suikertaks,... allemaal taksen die ze nodig hebben om de begroting te laten kloppen. Het moet andersom zijn: met een taks moet je een overschot krijgen om iets innovatiefs te kunnen doen... Op een keer is de maat vol, dat komt vanzelf wel...
 • Ludo Quintens

  4 weken geleden
  Laar de energiefaktuue maar groeien enkel nog voor de rijke en de werken zal het wel zonder moeten word onbetaalbaarwij zullen wel met handschoenen en sjaal en jas in huis gaan zitten bedankt aan onze geweldige leiders
 • linda Hofkens

  4 weken geleden
  Gans de Vlaamse regering Jambon trekt op niks. Afpakken afpakken en afpakken dat is wat men wél kent langs de ene kant en een kruimeltje geven langs de ander kant. Conclusie de mensen weeral een rad voor de ogen draaien met gewoon niks anders dan een vestzak broekzak operatie. Waar men moet én kan besparen doet men het niet zoals minder parlementsleden, partijdotaties en subsidiering. Nochtans zou daar wel een hoop geld te rapen vallen wat vast nog veel beter is voor de kleinkinderen hoor mr Jam
 • Ronny Ooijen

  4 weken geleden
  oswald billiet, Demir vond dat de uitrol van de digitale meter moest versneld worden. Nu zitten dus duizenden mensen méér met die meter opgescheept. Van diezelfde Demir krijgen we volgend jaar het capaciteitstarief in de maag gesplitst (haar wetsvoorstel). Zowat 150000 gezinnen met accumulatiekachels zullen honderden euro's per jaar méér moeten betalen. Maar ja, dure energie is een goede zaak volgens haar voorzitter BDW. Met de hele dure groeten van N(V)-Blabla.
 • Stef De Vos

  4 weken geleden
  Eén grote oorzaak van klimaatwijziging ligt bij de overbevolking van de aarde en de groei ervan, maar dat wordt echter nooit benoemd. Kinderbijslag voor maximaal één/twee kinderen per persoon op EU-vlak of ruimer is een basale aanpak en zal het klimaat op de lange termijn positief beïnvloeden. Strikter kinderbijslagbeleid op wereldvlak past in een duurzaam klimaatbeleid. Waarom start Vlaanderen er niet mee?.
 1. Wat doe je als je tijdens het wandelen een wolf ziet? En hoe gevaarlijk is hij echt? Wolvenkenner legt uit
  Play

  Wat doe je als je tijdens het wandelen een wolf ziet? En hoe gevaarlijk is hij echt? Wolvenken­ner legt uit

  Gisteren hebben Limburgers opnieuw een wolf op beeld kunnen vastleggen op een oprit in Opoeteren. Daarmee is het dier al zeker twee keer gespot in het afgelopen weekend. In dierenpark Hengelhoef beet een wolf nog vijftien damherten dood. Daardoor stijgt de onrust. Zijn wolven ook gevaarlijk voor de mens? En wat moet je doen als je het dier tegenkomt tijdens het wandelen? Wij vroegen het aan wolvenkenner Frederik Thoelen, tevens ook bioloog bij het Natuurhulpcentrum.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Registratierechten bij aankoop eerste woning van 6 naar 3 procent: dit zijn de plannen van de Vlaamse regering
  Binnenland

  Registra­tie­rech­ten bij aankoop eerste woning van 6 naar 3 procent: dit zijn de plannen van de Vlaamse regering

  “Vlaanderen moet de kampioen worden van het post-coronatijdperk”. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gezegd in zijn Septemberverklaring. Meer jobs, meer klimaatambitie en een efficiëntere overheid moeten daarbij de speerpunten zijn. Maar de verlaagde registratierechten bij de aankoop van een eerste woning is de opvallendste nieuwe maatregel.