Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Schermtijd bij kinderen gaat de hoogte in: oogartsen waarschuwen voor risico op bijziendheid

Door de coronamaatregelen stijgt de schermtijd van kinderen. Dat kan later tot bijziendheid leiden, waarschuwen kinderoogartsen. Ook de behandeling van een lui oog wordt door de maatregelen minder goed opgevolgd, klinkt het bij de Belgische vereniging van kinderoogartsen.

0 reacties

 1. Begrotingscontrole is rond: “Dit akkoord zet ons land verder op de rails op een evenwichtige manier”
  23

  Begrotings­con­tro­le is rond: “Dit akkoord zet ons land verder op de rails op een evenwichti­ge manier”

  De regering heeft een akkoord bereikt: de begroting is – na 17 uur onderhandelen – afgeklopt op 1,75 miljard euro. Door de meeruitgaven, zoals meer plaatsen in de asielopvang en de extra middelen in de strijd tegen de drugscriminaliteit, moesten er heel wat gaten gevuld worden. Daarnaast wilde premier De Croo (Open Vld) ook besparen, op vraag van de Nationale Bank. “De opdracht was zeer duidelijk”, zei De Croo aan het begin van de persconferentie. “Na een periode van zware crisis moeten we de begroting verlagen.”
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.