Archiefbeeld: ijsbreker in actie op de Leuvense Vaart
Volledig scherm
Archiefbeeld: ijsbreker in actie op de Leuvense Vaart © Vertommen

Schepen vastgelopen door ijsvorming: ijsbreker moet kanaal vrijmaken

KoudegolfDe aanhoudende koude speelt ook de scheepvaart parten. Op het kanaal Bocholt-Herentals liepen door ijsvorming twee schepen vast, waardoor waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg een ijsbreker moest uitsturen. Over heel Vlaanderen valt de hinder evenwel mee, klinkt het. 

12 reacties

 • Jan Van Overveldt

  3 jaar geleden
  Bij sneeuwval staat in Wallonië ook alles stil. Dat die schippers gewoon aan de steiger blijven liggen.
 • Theo Van Hoof

  3 jaar geleden
  bjorn sarrazyn als er al een boot is doorgevaren kan je schaatsen vergeten. Op Leuven Dijle is varen nog altijd mogelijk. Van Leuven tot Zennegat. Vele plaatsen zijn niet eens dicht gevroren.
 • walter mertens

  3 jaar geleden
  Verbieden staat op de 1ste blz van het B woordenboek . verder komen ze niet . sukkels
 • Erwin Lambrechts

  3 jaar geleden
  door een vaarverbod vriezen die kanalen dicht natuurlijk maar verbod doen ze graag hier in belgie
 • bjorn sarrazyn

  3 jaar geleden
  Het vaar verbod is wel om te kunnen schaatsen als het blijft vriezen hier voor dewaterlopen van het pleziervaren, in nederland ook grotere kanalen dacht ik
 1. Vandaag koudste winterdag, ook komende dagen vriest het stevig
  Weer

  Vandaag koudste winterdag, ook komende dagen vriest het stevig

  Afgelopen nacht was de koudste van het winterseizoen 2017-2018. Om 6 uur toonde de thermometer -9,7 graden Celsius in Zaventem, in Elsenborn in de Belgische Oostkantons werd zelfs -17,0 graden Celsius gemeten. Na de koudste nacht wordt het vandaag de koudste dag. Het kwik blijft maximum op -2 graden steken. De zon doet haar best, maar de schrale wind doet dat helaas óók. De gevoelstemperatuur duikt zelfs onder de -10 graden. Daarmee is het dieptepunt bereikt. Vanaf morgen wordt het beetje bij beetje warmer.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!