BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Schepen die huwelijk Morel-Vanhecke voltrok: "Sereen moment, je voelde hun liefde"

UpdateHet opmerkelijke nieuws van haar huwelijk met 'buddy' Frank Vanhecke dat de doodzieke Marie-Rose Morel vandaag zelf aankondigde in haar column in de krant Het Laatste Nieuws lokt heel wat reacties uit. De Brugse schepen Frannky Demon voltrok het huwelijk en heeft het over een erg sereen moment. "Je voelde de liefde tussen de twee," zei Demon op Radio 1. Ook getuige Jurgen Ceder, VB-fractieleider in de Senaat, heeft het over een bijzodner ontroerend moment. Er rijzen wel vragen over de juridische kant van de zaak. Morel wil vooral vermijden dat haar ex komt inwonen in haar huis waar ze nu met haar zoontjes woont.

 1. Ook in Stavele treedt IJzer uit oevers: brandweer nog hele avond paraat. Nieuwbouwwoning loopt onder water
  Play
  Stavele

  Dronebeel­den tonen hoe IJzer volledig uit oever is getreden in West-Vlaanderen

  Door de immense regenval van afgelopen dagen is de IJzer buiten haar oevers getreden. Naast Roesbrugge (Poperinge) wordt nu ook het dorpje Stavele (Alveringem), een paar kilometer stroomafwaarts, getroffen door de wateroverlast. Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd. “Een kritiek moment volgt vanavond nog”, zegt VTM NIEUWS-reporter Klaas Danneel, “als er hoog water is in Nieuwpoort (waar de IJzer uitmondt; nvdr). Dan kunnen de sluizen niet open en kan het water dus ook niet wegtrekken.”
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.