Minister Schauvliege wil het aantal kachels in Vlaanderen in kaart brengen.
Volledig scherm
Minister Schauvliege wil het aantal kachels in Vlaanderen in kaart brengen. © Thinkstock/Belga

Schauvliege wil weten of u een kachel heeft: "Mogelijk komt er verplichte registratie"

BinnenlandMinister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil het aantal kachels in Vlaanderen in kaart brengen. "Mogelijk komt er een verplichte registratie bij de verkoop van woningen of wordt het opgenomen in de Woningpas", verklaarde de minister vandaag in het Vlaams Parlement.

1150 reacties

 • Patrick Temmerman

  2 jaar geleden
  Er bestaan fijnstof filters om op de schoorsteen te plaatsen. Misschien beter daarvoor een subsidie toekennen..
 • LUC VAN DER VEKEN

  4 jaar geleden
  De luchtvaart is verantwoordelijk voor 5% CO 2 en de scheepvaart voor 3% CO 2 en industrie voor 40% en de rest zijn die smerige vervuilende kachels en allesbranders in huizen , garages en tuinhuizen over heel de wereld al naargelang de seizoenen.
 • Albert Hendrix

  4 jaar geleden
  subsidies voor vervuilers, doet dat niet denken aan subsidies om dieselauto te kopen en hem nu te bannen om dat hij te veel vervuild. achterlijke praat van iemand die niet weet waarover ze praat en alles verteld dat haar medewerkers haar voorzeggen.
 • Tom Henri

  4 jaar geleden
  Ik ben voor het moment op hout aan het stoken. Normaal gezien stook ik op een pelletkachel maar die is letterlijk ontploft. Dus geen hout is geen vuur! Kou lijden dus. Echt waar er moet een rode revolutie komen. Oktober 1918. Dringend!
 • Jan Baroen

  4 jaar geleden
  Iedereen is tegen vervuiling en voor een propere, gezonde omgeving, maar als het over kachels of open haarden gaat, mag vervuiling plots wel. Hoe hypocriet kan men zijn? Ofwel koopt men een minder vervuilende (geregistreerde) kachel ofwel betaalt men een boete en milieubelastingen zoals het hoort. Nu iedereen aanvallen en afschieten die er ook maar één woord durft over zeggen, is heel asociaal en egoïstisch.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).