Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege (CD&V) © BELGA

Schauvliege: "Spotgoedkoop vliegen is niet verantwoord. Kijken of we toelage op vliegtickets kunnen invoeren”

"Ik ga in Europa pleiten voor een toelage op vliegtickets." Dat zei Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege (CD&V) vandaag in VTM NIEUWS. "Ondertussen zullen we bekijken of we in Vlaanderen een beperkte bijdrage kunnen introduceren. Het kan echter niet de bedoeling zijn dat enkel mensen die centen hebben nog kunnen vliegen."

240 reacties

 • Pol De Vliegher

  3 jaar geleden
  De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. Tijdens het interview dacht ik, met welke wagen zou zij rijden? Of reed ze met de fiets naar de studio? Ik hoor net dat ze een hybride auto heeft en graag met de trein reist...goede zo lief meisje!
 • Regine De Brouwer

  3 jaar geleden
  Madame heeft een hybride en zonnepanelen ..tja met zo een inkomen is dat niet moeilijke hee maar wij kunnen dat niet betalen de gewone mens ..Wij geven belastingen af om haar dit loon te kunnen betalen . Ik zou graag een 1 jaar wisselen ..in tussen tijd heb ik ook zo een wagen en zonnepanelen . Allemaal niet eerlijk ..
 • Martha Van Hoecke

  3 jaar geleden
  Wat een dom mens ..en dan gaan ze vanop een ander vliegveld vertrekken in een ander land ..allemaal voor die stemmen te halen ,mensen zijn haar beu .De naam minister niet waard even als die maggie ..en calvo ..vlug mei aub dat de NVA weer aan zet kan zijn . Gewoon weer een normaal Belgie ..
 • maurice snelders

  3 jaar geleden
  Schauvliege..taks.taks.taks Ben Weyts. Boetes boetes boetes. De Wever. Postjes postjes postjes. De Crem.. graaien graaien graaien. De Gucht. Stelen stelen stelen. Van Campenhout. Zuipen zuipen zuipen. De Croo en Vandenbrouke. Geld verbranden of uitstrooien. Calvo janken janken janken. En dat is nog maar een handvol onverantwoordelijke die ons land vertegenwoordigen
 • Anneke Braem

  3 jaar geleden
  Mevrouw. En meneer de ministers begint bij u zelf,waarom die grote bakken waar jullie mee rijden en alleen inzitten, waarom altijd met de vlieger naar congressen ,en niet met een lijnvlucht,of waarom niet met de huidige technologie via de computer in congres gaan pfff mens mens begin nu eens bij u zelf ipv alles op de werkende en gewone mens te schuiven, mogen wij ook nog even een leven hebben aub
 1. Grootste klimaatmars ooit in ons land: maar liefst 70.000 mensen op de been
  binnenland

  Grootste klimaat­mars ooit in ons land: maar liefst 70.000 mensen op de been

  Vandaag verwachtten de organisatoren van Rise for Climate ongeveer 30.000 mensen op de klimaatmars in Brussel, maar volgens de Brusselse politie waren er maar liefst 70.000 betogers aanwezig. Daarmee is het de grootste klimaatmars ooit in ons land. “Indien de politici ons nu nog niet gehoord hebben, dan zal het payback time worden met de verkiezingen”, klinkt het bij de organisatoren van Rise for Climate.