CEO van Ghelamco, Paul Gheysens, is niet van plan het Eurostadion zomaar op te geven. Het is nu wachten of het bedrijf in beroep gaat tegen de beslissing van de minister én of dat iets zal uithalen.
Volledig scherm
CEO van Ghelamco, Paul Gheysens, is niet van plan het Eurostadion zomaar op te geven. Het is nu wachten of het bedrijf in beroep gaat tegen de beslissing van de minister én of dat iets zal uithalen. © RV/Photonews

Schauvliege geeft Eurostadion ultieme genadeslag, Ghelamco-baas strijdvaardig: "Ik geef niet op"

Het doek is definitief gevallen over het Eurostadion in Grimbergen. Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) heeft de aanvraag van bouwheer Ghelamco voor een omgevingsvergunning afgekeurd. Ghelamco kan nog in beroep gaan, maar de kans op slagen is nihil. Al is CEO Paul Gheysens strijdvaardig. “Ik geef niet op", zei hij aan De Tijd. "We willen en zullen een nieuw stadion bouwen voor onze Rode Duivels", klonk het dan weer bij VTM Nieuws.

147 reacties

 • Louis Moons

  5 jaar geleden
  Als men weet dat het grootste deel van het geplande stadion op Vlaams grondgebied zou gebouwd worden, dan beseft men maar al te goed dat het een "verfransing machine" van de Vlaamse rand zal worden. We weten perfect hoe Brussel de taalwetten respecteert, het zal in dit geval niet anders zijn en Brussel zal de facto uitgebreid worden op Vlaams grondgebied. Welke Vlaamse minister wil dat op zijn cv? Louis Moons, Schilde
 • dretie munkies

  5 jaar geleden
  Onbegrijpelijk hoe er zoveel heisa wordt gemaakt over een stadion dat we helemaal niet nodig hebben ! Laat dit duidelijk wezen !
 • Dirk Van der Weeën

  5 jaar geleden
  Van der craen,jij komt zeker niet veel in Brussel met de wagen,en zeker niet op de ring.Vroeger was er daar ter hoogte van de Heysel enkel s'morgens en s'avonds file nu een ganse dag.Zelfs op zondag.Wees eens redelijk he gast.
 • Marleen Gevers

  5 jaar geleden
  Als het u niet goed uitkomt de VRT verketteren als rood bastion en als het u wel goed uitkomt de VRT erbijslepen anna vandenberg. als je ook nog een sjoemelaar als Duchatelet al blindelings gelooft en erbijsleept, dan moet je echt hopeloos zijn. Trouwens als ik zo tekeer zou gaan tegen een zender ga ik er zeker niet naar kijken... want dat is hypocriet.
 • raymond van der craen

  5 jaar geleden
  Niets krijgen ze hier gereed. De Rode Duivels willen wereldkampioen worden maar zowat elk derde wereldland heeft een stadion waar we met zijn alleen jaloers op kunnen zijn. Ik zie trouwens het probleem met de verkeersafwikkeling op de ring niet. Nu is er toch ook "Het Koning Boudewijn Stadion". Bedankt Schouwvliege!