Roger Gielen kan gerust slapen: dankzij het Wolf Fencing Team zijn de schapen beschermd tegen de wolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Roger Gielen kan gerust slapen: dankzij het Wolf Fencing Team zijn de schapen beschermd tegen de wolf. © Gregory Van Gansen / Photo News

Schapenkweker beveiligde zijn weide met vijf schrikdraden: “Voor 300 euro blijft de wolf buiten. Daar kan je toch niet voor sukkelen?”

Enige argwaan ten opzichte van het Wolf Fencing Team is veeboeren en hobbykwekers niet vreemd. “Maar uiteindelijk zijn de meesten heel dankbaar”, zegt Diemer Vercayie. Dat beaamt schapenkweker Roger Gielen uit Peer. “Je recupereert 90% van de materiaalkosten. Voor een paar honderd euro kan je toch niet sukkelen?”

 1. Marthe (23) komt om na aanrijding met bestuurder onder invloed: “We hoorden de klap en zijn onmiddellijk komen kijken”
  Play

  Marthe (23) komt om na aanrijding met bestuurder onder invloed: “We hoorden de klap en zijn onmiddel­lijk komen kijken”

  De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam Marthe H., een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. Romanie hoorde alles gebeuren en was als eerste ter plaatse.
 2. Wanneer laat je pleger van partnergeweld vrij onder voorwaarden? België werkt aan handleiding voor onderzoeksrechters
  Play

  Wanneer laat je pleger van partnerge­weld vrij onder voorwaar­den? België werkt aan handlei­ding voor onderzoeks­rech­ters

  Tegen 2025 wil ons land een soort handleiding klaar hebben voor onderzoeksrechters. Die moet hen kunnen helpen inschatten of ze iemand al dan niet kunnen vrijlaten onder voorwaarden. “Sommige personen zijn gewoon niet vatbaar voor gerechtelijke maatregelen”, zegt criminologe Anne Groenen, die meewerkt aan handleiding. “Als er een voorgeschiedenis is van partnergeweld, stalking of wurging, gaan die personen sowieso terug het slachtoffer opzoeken.”