Herman Struyven.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Struyven. © Gregory Van Gansen / Photo News

Schaatsen zal er niet inzitten, tot spijt van de liefhebbers: "Zo jammer, want het is zalig. Vliegen met je voetjes op de grond”

En wéér is corona de pretbederver: allicht kan er dit jaar niet geschaatst worden, wegens het verbod op samenscholingen. Jammer, vinden de fervente hobbyisten zoals Herman Struyven uit Vosselaar (80), die schaatsen omschrijft als “vliegen met je voetjes op de grond”. Hij herinnert zich de tijd van wiebelen op houten latjes en zoeven achter een stoel. “Wij waren van niks bang.”

19 reacties

 • karel daneels

  4 maanden geleden
  herman tot aan de heksenkuil in Beerse en andere kleiputten dat waren heerlijke tijden nog geweten dat er iemand met zijn auto over het ijs reed op de vaart.
 • victor vandesande

  4 maanden geleden
  Tja als er vijfenzeventig verschillende onstanties hun zegje moeten doen of er al of niet geschaatst mag worden, waar zijn we ian mee bezig...We hebben hier veel te veel overheid die onnuttige en niet werkende regeltjes moet maken. dan kunnen ze lekker veel boetes heffen...
 • Dirk Van Den Bossche

  4 maanden geleden
  Bij de sportieve van Deinze zal schaatsen worden toegelaten, bij de Hark van Aalter is alles verboden. En wandelaars moeten niet op het ijs gaan lopen , laat alles vrij voor deze die kunnen schaatsen en belemmer hen niet door in de weg te lopen
 • Robert Boxtaele

  4 maanden geleden
  Al dat gezever van die burgemeesterkes en B&N negeren en alleen gaan schaatsen hé jongens. Niemand kan tegenhouden dat je van de vrije natuur geniet. Het moet nu uiteindelijk eens stoppen met het inperken van onze grondrechten!
 • Stefan Nimmegeers

  4 maanden geleden
  Guido Quinten, het ANB heeft niets met Natuurpunt te maken.