De Bahri Yanbu
Volledig scherm
De Bahri Yanbu © REUTERS

Saudisch schip haalde wel degelijk wapens op in Antwerpen

De Bahri Yanbu, het Saudische schip dat vorige week passeerde in de haven van Antwerpen, haalde daar wel degelijk een lading wapens op. Dat blijkt uit een brief van de douane.   

22 reacties

 • Ronny Severeyns

  2 jaar geleden
  Het havenbestuur kan hier niets aan doen. Di Rupo deelt deze vergunningen uit alsof het niets is.
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Zoek eens op wie in het bestuur van de haven zitten en telkens niks weten!
 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  3 jaar geleden
  Die illegale wapens en dito wapenhandel? Die zijn toch een oud zeer! We weten toch allemaal dat illegale wapens uit legale fabrieken komen en door legale havens verhandeld worden! Zonder van de transporteurs en vrachtschepen nog te spreken... We zijn toch niet vergeten dat de hoofdaandeelhouder van FN-Herstal toch de Waalse regering is?! Kassa, kassa. Verder niets aan de hand met wapens!
 • Francois De Ridder

  4 jaar geleden
  Met geld koop je de boter zegt men toch. En is FN niet de grootste wapenleverancier ter wereld...
 • Dirk Pieters

  4 jaar geleden
  Eigenaardig dat het bedrijf waar deze oorlogsmunitie opgeslagen was nergens genoemd wordt, het was dan ook geen Waals bedrijf maar een puur Vlaams bedrijf en hadden die dan een vergunning voor opslag van oorlogsmunutie.
 1. 37 mensen op één dag geëxecuteerd in Saudi-Arabië: “Bekentenissen werden via folteringen afgedwongen”
  Executie

  37 mensen op één dag geëxecu­teerd in Sau­di-Ara­bië: “Bekente­nis­sen werden via folterin­gen afgedwon­gen”

  De executie van 37 mensen op een en dezelfde dag in Saudi-Arabië heeft internationale verontwaardiging veroorzaakt. “De mannen hebben geen eerlijk proces gekregen en bekentenissen werden naar verluidt afgedwongen door foltering. Ik veroordeel deze schokkende massale executies in zes steden”, aldus VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet. Dat minstens drie van de geëxecuteerden op het moment van de veroordeling nog minderjarig waren, maakt het volgens haar nog afschuwelijker.
 2. Eén verdachte opgepakt na drie steekpartijen in Brussel: “Twee slachtoffers van steekpartij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”
  Play
  Brussel

  Eén verdachte opgepakt na drie steekpar­tij­en in Brussel: “Twee slachtof­fers van steekpar­tij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”

  De politie voert dinsdag nieuw onderzoek in Sint-Gillis, waar maandagavond een man om het leven kwam bij een steekpartij. In de hoofdstad vonden maandagavond drie steekpartijen plaats in een ongeveer een half uur tijd. Ook in Molenbeek viel een dodelijk slachtoffer. Bij een derde steekpartij in Anderlecht raakten twee personen gewond. Hun toestand is nog steeds kritiek. Er zou geen link zijn tussen de drie steekpartijen.