De Bahri Yanbu
Volledig scherm
De Bahri Yanbu © REUTERS

Saudisch schip haalde wel degelijk wapens op in Antwerpen

De Bahri Yanbu, het Saudische schip dat vorige week passeerde in de haven van Antwerpen, haalde daar wel degelijk een lading wapens op. Dat blijkt uit een brief van de douane.   

22 reacties

 • Ronny Severeyns

  6 maanden geleden
  Het havenbestuur kan hier niets aan doen. Di Rupo deelt deze vergunningen uit alsof het niets is.
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Zoek eens op wie in het bestuur van de haven zitten en telkens niks weten!
 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  2 jaar geleden
  Die illegale wapens en dito wapenhandel? Die zijn toch een oud zeer! We weten toch allemaal dat illegale wapens uit legale fabrieken komen en door legale havens verhandeld worden! Zonder van de transporteurs en vrachtschepen nog te spreken... We zijn toch niet vergeten dat de hoofdaandeelhouder van FN-Herstal toch de Waalse regering is?! Kassa, kassa. Verder niets aan de hand met wapens!
 • FRANÇOIS DE RIDDER

  2 jaar geleden
  Met geld koop je de boter zegt men toch. En is FN niet de grootste wapenleverancier ter wereld...
 • Dirk Pieters

  2 jaar geleden
  Eigenaardig dat het bedrijf waar deze oorlogsmunitie opgeslagen was nergens genoemd wordt, het was dan ook geen Waals bedrijf maar een puur Vlaams bedrijf en hadden die dan een vergunning voor opslag van oorlogsmunutie.
 1. 37 mensen op één dag geëxecuteerd in Saudi-Arabië: “Bekentenissen werden via folteringen afgedwongen”
  Executie

  37 mensen op één dag geëxecu­teerd in Sau­di-Ara­bië: “Bekente­nis­sen werden via folterin­gen afgedwon­gen”

  De executie van 37 mensen op een en dezelfde dag in Saudi-Arabië heeft internationale verontwaardiging veroorzaakt. “De mannen hebben geen eerlijk proces gekregen en bekentenissen werden naar verluidt afgedwongen door foltering. Ik veroordeel deze schokkende massale executies in zes steden”, aldus VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet. Dat minstens drie van de geëxecuteerden op het moment van de veroordeling nog minderjarig waren, maakt het volgens haar nog afschuwelijker.
 2. Vrees voor worstcasescenario na vertraging bij AstraZeneca: “Als Pfizer niet levert wat is afgesproken, komen we in februari in de problemen”

  Vrees voor worstcase­sce­na­rio na vertraging bij AstraZene­ca: “Als Pfizer niet levert wat is afgespro­ken, komen we in februari in de problemen”

  Volgens Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce voor de vaccinatiestrategie, tekent zich een worst case scenario af als Pfizer de beloofde levering van vaccins tegen begin volgende maand niet weer opdrijft. “Als Pfizer nu niet levert wat is afgesproken, komen we in de problemen in de woonzorgcentra”, zegt Ramaekers aan VRT NWS. De vertraging bij AstraZeneca zorgt dan weer voor “bijkomende onzekerheid”.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo