Sara Gibadlo (links) (19) en Dace Zarina (22)
Volledig scherm
Sara Gibadlo (links) (19) en Dace Zarina (22) © kos

Sara en Dace verschansten zich in kleerkast om aan vlammenzee te ontkomen

UpdateTwee jonge Ierse studentes hebben vanochtend het leven verloren bij een hevige brand in een studentenhuis in Leuven. Dace Zarina (22) uit Longford en Sara Gibadlo (19) uit Oranmore waren net begonnen aan een 30 weken durende werkstage bij de catersingservice die verbonden is aan het residentieel conferentiecentrum van het Leuven Institute. Hun lichamen werden ontdekt onder het puin. Ze hadden zich verschanst in een kleerkast om aan de vlammenzee te ontkomen. Acht andere bewoners konden ontkomen, zo meldt de Leuvense lokale politie.

  1. Stefan plaatst ‘flitspaal’ in voortuin om hardrijders in straat af te schrikken: “Sindsdien vlammen ze hier toch al wat minder snel voorbij”
    Gent

    Stefan plaatst ‘flitspaal’ in voortuin om hardrij­ders in straat af te schrikken: “Sindsdien vlammen ze hier toch al wat minder snel voorbij”

    De Sint-Gerolfstraat in Drongen heeft er sinds kort een flitspaal bij. Hoewel het model er levensecht uitziet, is het een dummy die uiteraard niet echt kan flitsen maar vooral voor een afschrikeffect moet zorgen. Het idee komt uit de koker van bewoner Stefan Sergeant die de onveilige verkeerssituatie in zijn straat wil aankaarten.