De hongerstakers in Brussel zijn aan hun 33ste dag toe.
Volledig scherm
PREMIUM
De hongerstakers in Brussel zijn aan hun 33ste dag toe. © EPA

Sans-papiers al maand lang in hongerstaking: “We houden vol tot er een oplossing komt”

Honderden mensen zonder papieren houden, in de hoop op regularisatie, nu al ruim een maand een hongerstaking in Brussel. «Dat is een kantelpunt: na zoveel tijd zijn de vetten die het lichaam verbrandt op, en riskeer je onherstelbare schade aan de organen.» Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) houdt het been stijf. De standpunten van beide partijen toegelicht.

41 reacties

 • eli bosch

  1 jaar geleden
  Wablieft voor de hele bevolking maatregelen en steun gegeven tijdens Corona? Ik heb niets gezien en alleen maar gewerkt om de steun te betalen. Als het trouwens in Frankrijk en Spanje zo veel beter geregeld is waarom dan naar hier komen? Omdat ze hier gratis een huis, electriek, gezondheidszorg, een royale uitkering en massas's kinderbijslag voor gans hun bijeen ge... nest?
 • Linda Deyaert

  1 jaar geleden
  Pure chantage waar we niet aan mogen toegeven. Zijn ook geen oorlogsvluchtelingen. Wie gaat de facturen van de ziekenhuizen betalen??
 • gustaaf carpels

  1 jaar geleden
  Op het vliegtuig zetten en afleveren waar ze vandaan komen he
 • stefaan lenaerts

  1 jaar geleden
  Ik vrees opnieuw voor een Snel Belg wet en Recht op gezinds hereniging zoals na het Augusta schandaal .
 • André Gijbels

  1 jaar geleden
  Ideaal om de nieuwe A400 in te schakeling van het leger,zijn eerste maagdenvlucht
 1. Pieter-Jan (29) wil Kanaal oversteken met supboard om onderzoek naar zeldzame kanker te steunen: “Er geraken zou al fantastisch zijn”
  Knokke-Heist

  Pie­ter-Jan (29) wil Kanaal oversteken met supboard om onderzoek naar zeldzame kanker te steunen: “Er geraken zou al fantas­tisch zijn”

  Knokke-Heistenaar Pieter-Jan Buekens (29), huisarts in opleiding, staat voor de sportieve uitdaging van zijn leven. De man wil het het kanaal van Frankrijk naar Engeland oversteken met zijn supboard ten voordele van een fonds dat wetenschappelijk onderzoek omtrent eierstokkanker financiert. In april vorig jaar stierf immers de zus van een studiegenoot aan het kleincellig ovarium carninoma, een zeldzame kankervariant.
 2. Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvocaat Walter Van Steenbrugge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”
  21

  Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvo­caat Walter Van Steenbrug­ge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”

  De Gentse procureur-generaal Erwin Dernicourt heeft gereageerd op de aantijgingen van advocaat Walter Van Steenbrugge. Van Steenbrugge werd eind deze week genoemd in een drugszaak. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse, maar zijn overste ontkent met klem. “Deze vraag tot verwijzing werd niet opgesteld door eerste advocaat-generaal Francis Clarysse en hij nam daartoe ook geenszins de beslissing.”
 1. ONZE OPINIE. Een schoolweek van 3 dagen om de energiefacturen te drukken? Dat idee mag hier, koste wat het kost, geen school maken
  PREMIUM
  13

  ONZE OPINIE. Een schoolweek van 3 dagen om de energiefac­tu­ren te drukken? Dat idee mag hier, koste wat het kost, geen school maken

  Het zou kunnen dat het wereldvreemde strijdpunt van de PS voor de 4-daagse werkweek met behoud van loon minder utopisch wordt. En dat ligt enkel en alleen aan de energiecrisis. Veel werkgevers vloeken en zuchten. Hun personeel is met geen stokken naar kantoor te krijgen sinds de pandemie. Maar zodra de verwarming aan moet, kan daar dit najaar verandering in komen. De mens is nog vaak een economisch wezen. Thuis betaal jij de prijs van de energiecrisis, op kantoor je bedrijf.
 2. Zieke Ruben Van Gucht haalt op aparte wijze finish van Dodentocht: “Karakter haalde het van weerbarstige maag”

  Zieke Ruben Van Gucht haalt op aparte wijze finish van Dodentocht: “Karakter haalde het van weerbarsti­ge maag”

  Ruben Van Gucht staat bekend als fervent loper, maar de Dodentocht is toch ook voor hem een helse lijdensweg geworden. De sportcommentator voelde zich zo ellendig dat hij na 45 kilometer al naar huis terugkeerde. Van opgeven wilde hij echter niet weten. Enkele uren slaap kikkerden hem op, waarna alsnog een goede afloop volgde. “Karakter haalde het van mijn weerbarstige maag. De warmte maakte het echt een stevige beproeving. Het was een hele verstandige beslissing om tegen 13 uur te stoppen met wandelen”, klinkt het op zijn Instagrampagina.