Premier De Croo en voormalig staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD)/ Kamerlid Sander Loones (N-VA)
Volledig scherm
Premier De Croo en voormalig staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD)/ Kamerlid Sander Loones (N-VA) © Photo News/Belga

Sander Loones (N-VA) vraagt De Croo inzage in communicatie met De Bleeker: “Hij gaf zijn akkoord voor begroting”

Kamerlid Sander Loones (N-VA) vraagt premier Alexander De Croo in een brief om inzage in zijn communicatie met zijn partijgenote en voormalig staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD) over de verspreiding van de eerste versie van de begroting 2023. Hij doet dat nadat een medewerker van De Bleeker te kennen heeft gegeven dat het kabinet-De Croo "expliciet" zijn akkoord zou gegeven hebben voor de gewraakte begroting die De Bleeker had ingediend. De woordvoerder van De Croo ontkent dat.

9 reacties

 • Marcel Willems

  2 maanden geleden
  De regring heeft vanafhet begin gezegd dat het eenevenwichtige maatregel ,dus de verlaging compenseren met accijnzen.Als dat niet gebeurt roepen ze weer dat de begroting nog roder wordt.Zo is het gemakklijk alles afbreken ,nietwaar NVA
 • John Stahl

  2 maanden geleden
  De olifant in de poseleinwinkel wordt compleet genegeerd. Wat is het nut van een belastingverlaging als de accijnzen worden verhoogd? Een nuloperatie. De streken van de politiekers kennen geen grenzen.
 • Johan Janssen

  2 maanden geleden
  Hij zou zich is beter bezig houden met de flaters zijn ministers dan heeft hij werk genoeg om die recht te trekken maar NVA stijl is liever doofpot stijl.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Mr Sander Loones (N-VA) maak u geen illusie, na 2024 is er voor elke Liberaal een plaatje voor zien in Europa.
 • Diane Van den Broeck

  2 maanden geleden
  Je ziet deze mensen liegen, We worden bedrogen waar we bij staan.
 1. ANALYSE. “De discussie over de accijnsverhoging is klein bier vergeleken met de storm die ons te wachten staat”
  PREMIUM
  27

  ANALYSE. “De discussie over de accijnsver­ho­ging is klein bier vergeleken met de storm die ons te wachten staat”

  “Deze week zette financiënminister Van Peteghem één van de grote voorjaarsdossiers prominent op de overvolle federale voorjaarsagenda: de hervorming van de energiefactuur. Alsof hij de regie van de premier overnam. Tot ergernis van die laatste”, schrijft Carl Devos. “De Oost-Vlaamse kopmannen treffen elkaar wel vaker voor wat sierschermen. Maar de discussie over de accijnsverhoging is klein bier vergeleken met wat ons te wachten staat: er komt een begrotingsstorm op ons af.”
 1. PORTRET. Is Gunther VI, een viervoeter met minstens 368 miljoen euro, wel écht de rijkste hond ter wereld?
  PREMIUM

  PORTRET. Is Gunther VI, een viervoeter met minstens 368 miljoen euro, wel écht de rijkste hond ter wereld?

  Een villa in Miami die ooit aan Madonna toebehoorde, een jacht en een privéjet waarmee hij geregeld naar Italië vliegt: Gunther VI is één van de opvallendste multimiljonairs ter wereld. Een Duitser, jawel, maar dan één op vier poten. Met een geschat vermogen van 368 miljoen euro is de scheper de rijkste hond ter wereld. Maar in de docureeks ‘Gunther’s Millions’ laat Netflix iets anders uitschijnen. Is alles al decennialang opgezet spel?