Heilige Bloedprocessie in Brugge.
Volledig scherm
Heilige Bloedprocessie in Brugge. © Benny Proot

Sandalen zorgen voor hinder bij figuranten Heilige Bloedprocessie in Brugge, 35.000 toeschouwers dagen op

BruggeMet het zachte, zonnige weer was de Heilig Bloedprocessie in Brugge donderdag een voltreffer. Maar liefst 35.000 bezoekers zakten af naar de West-Vlaamse provinciehoofdstad. Dat meldde de stad kort nadat de processie het eindpunt, de Oude Burg, had bereikt. De jaarlijkse hoogdag in de Breydelstad werd wel vooraf gegaan door een opmerkelijk tafereel. Tal van figuranten tapeten hun voeten in om ... nieuwe sandalen te kunnen dragen.

  1. Vlamingen met gezichtsafwijkingen roepen op om 'normaal' te doen tegen hen: "Staar niet naar ons, maar vraag: 'Wat heb je?'"
    PREMIUM

    Vlamingen met gezichtsaf­wij­kin­gen roepen op om 'normaal' te doen tegen hen: "Staar niet naar ons, maar vraag: 'Wat heb je?'"

    En als we nu eens 'normaal' zouden doen tegen mensen die er anders uitzien? In een groot-scheepse mediacampagne riepen personen met gezichtsafwijkingen op om te stoppen met staren. Alvast deze vier steken hun nek uit en vertellen over het leven als je 'anders' bent. Over bekeken worden, gefluister achter je rug, buitengesloten worden. "Benieuwd waarom we er zo raar uitzien? Vraag het gewoon."