Sanda Dia
Volledig scherm
Sanda Dia © Tim Dirven, VTM Nieuws

Sanda Dia kreeg ook klappen: “Aantal verwondingen duiden op stomp geweld”

Student Sanda Dia is gestorven aan een acuut hersenoedeem, als gevolg van een overdosis zout, aldus drie onafhankelijke gerechtsdeskundigen gisteren op het Reuzegom-proces. Opmerkelijk: tijdens de autopsie werden ook kneuzingen ontdekt, die wijzen op het gebruik van geweld.

 1. “Spoedartsen valt niets te verwijten na dood Sanda Dia”, maar advocaten van Reuzegommers twijfelen
  PREMIUM

  “Spoedart­sen valt niets te verwijten na dood Sanda Dia”, maar advocaten van Reuzegom­mers twijfelen

  Stierf Sanda Dia door het extreme doopritueel van studentenclub Reuzegom, of door medische fouten die achteraf werden gemaakt? Die vraag stelden de advocaten van enkele Reuzegommers vorig jaar al, waarop een college van deskundigen oordeelde dat het ziekenhuispersoneel niets te verwijten valt. Toch blijven er vragen over het medische luik van de zaak, en dus komen dinsdag de wetsdokter en de deskundigen getuigen in de rechtbank van Hasselt.
 1. INTERVIEW. Broer en schoonzus Sanda Dia reageren voor het eerst op start van proces: “We zijn het voorbije jaar zo vaak geconfronteerd met onmenselijkheid”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Broer en schoonzus Sanda Dia reageren voor het eerst op start van proces: “We zijn het voorbije jaar zo vaak geconfron­teerd met onmense­lijk­heid”

  Ze zijn opgelucht dat alle achttien Reuzegommers zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de dood van hun (schoon)broer Sanda Dia. Maar ze zijn ook op. “We hebben bijna drie jaar moeten strijden om überhaupt een proces te verkrijgen”, zeggen Seydou De Vel en Marie Van Steenkiste in De Morgen. “Het is toch te gek voor woorden dat we nu nog eens minstens acht maanden moeten wachten op een uitspraak?”
 2. Spotgoedkope reizen naar de zon dankzij extra week kerstvakantie: “Laagste prijzen van het hele jaar”
  Play
  50

  Spotgoedko­pe reizen naar de zon dankzij extra week kerstvakan­tie: “Laagste prijzen van het hele jaar”

  TUI speelt met opvallende aanbiedingen in op de extra week kerstvakantie voor leerkrachten en kinderen uit de basisschool. “Wie boekt in de week van 17 december, valt in het ultralaag seizoen, met de laagste prijzen van het hele jaar. Het geeft de kans om te reizen tegen een budget dat meer dan de helft lager ligt dan tijdens de officiële kerstvakantie”, zegt Piet Demeyere van TUI.