Sammy Mahdi
Volledig scherm
Sammy Mahdi © Johan Martens

Sammy Mahdi na de bocht van CD&V: “Ik doe niet aan politiek om de boel helemaal op te blazen”

Om tot een Vlaams begrotingsakkoord te komen heeft CD&V de eis voor de koppeling van het basispakket van het groeipakket aan de spilindex moeten inslikken. Sammy Mahdi lijkt als CD&V-voorzitter gehavend uit deze saga te komen. In ‘De ochtend’ op Radio 1 reageerde hij op de plotse verandering van strategie van zijn partij.

98 reacties

 • dretie munkies

  2 maanden geleden
  Het enige wat hij en alle leden van de Vlaamse regering moeten doen is gewoon stoppen en het werk overlaten aan de federale regering ! Dit circus heeft al lang genoeg geduurd !
 • Gust Vandamme

  2 maanden geleden
  En nu is het genoeg. Deze Vlaamse regering negeert alleenwonenden en gepensioneerden. Die krijgen nul, niks noppes. Wij bestaan niet voor hen. Alleenwonenden betalen percentueel de hoogste belastingen. Slechts 1 maatregel had genomen moeten worden: wie netto meer dan 5000 euro verdient, alleen of samen, krijgt niks. Alle anderen een basispakket energie aan tarief van 2 jaar geleden en daarboven de volle pot. Ik walg echt van uw spelletjes op kap van de Vlaming. Ik ga alvast de armoede in. Dank u
 • jo Dierickx

  2 maanden geleden
  Wil hij nu die paar zeteltjes , dat CD&V hebben kunnnen behalen met de laatste verkiezing , ook nog te koop zetten?
 • ALBERT CNUDDE

  2 maanden geleden
  Toch wel lachwekkend, cd&v heeft zichzelf in deze situatie gewrongen via Beke,en wil nu hun eigen kwakkel ongedaan maken, kwestie van werk te creëren zeker 😏
 • Jan Baroen

  2 maanden geleden
  Mevrouw Crevits, uw postje in Torhout is warm en het zal nodig zijn, nog zo’n politiek zeverspelletje. Eenmaal gekozen voor een mandaat in het parlement, zou een parlementair nooit mogen terugkeren naar een vorig mandaat zonder verkiezingen. Politiekers doen wat ze willen en het plebs mag knikken en slikken.
 1. Plopsaland en VDAB starten met unieke opleiding tot pretparkmedewerker: “Wie slaagt, kan zeker aan de slag als seizoensmedewerker”
  De Panne

  Plopsaland en VDAB starten met unieke opleiding tot pretparkme­de­wer­ker: “Wie slaagt, kan zeker aan de slag als seizoensme­de­wer­ker”

  Maandag 23 januari kan je de, voor ons land unieke, opleiding ‘polyvalente pretparkmedewerker’ volgen. “In het buitenland bestaat zo’n opleiding al langer maar in ons land niet. We hopen hiermee onze vacatures sneller te kunnen invullen en onze Plopsamedewerkers een extra uitdaging te geven”, schetst Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, die ook uitlegt wat de opleiding allemaal inhoudt en wat je ermee kan aanvangen. Werk gegarandeerd.
 1. ONZE OPINIE. “Op het slagveld van enkele dagen politiek liggen Sammy Mahdi, CD&V en de hele Vlaamse regering”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Op het slagveld van enkele dagen politiek liggen Sammy Mahdi, CD&V en de hele Vlaamse regering”

  De Vlaamse regering overleeft, maar wat rest is een slagveld van gebroken relaties. CD&V zou deze keer niet plooien. De partij zou deze keer de broek niet aftrekken. (sic). En toch gebeurde dat. Weg geloofwaardigheid. Het is omdat Jo Brouns op z’n eigen departement (werk en economie) nog alle lades opentrok en nog enkele miljoenen vond, dat CD&V met ‘iets’ meer kan uitpakken dan wat ze maandag afketste. Maar dat iets, is bijna niets. Tout ça pour ça.