De bewerkte foto beeldt de staatssecretaris af als nazi naast Adolf Hitler.
Volledig scherm
De bewerkte foto beeldt de staatssecretaris af als nazi naast Adolf Hitler. © Facebook/Belga

Sammy Mahdi: “Gemiste oproepen van bezorgde papa door deze foto op Facebook”

De vader van Sammy Mahdi (CD&V) is bezorgd nu er een nazifoto van zijn zoon circuleert op sociale media. “Mijn olifantenhuid kan daar ondertussen tegen, maar een bericht vol zorgen van uw vader gaan door merg en been”, schrijft de staatssecretaris voor Asiel en Migratie op Twitter.

 1. Andy Peelman heeft politieke ambities en doet volgens Sammy Mahdi “bizarre uitspraak”. Wie heeft gelijk?

  Andy Peelman heeft politieke ambities en doet volgens Sammy Mahdi “bizarre uitspraak”. Wie heeft gelijk?

  In een interview in ‘Primo’, waarvan ook enkele passages op HLN zijn verschenen, heeft acteur Andy Peelman kenbaar gemaakt dat hij politieke ambities heeft. “Ons systeem zit fout in mekaar en dat zorgt ervoor dat er rechts gestemd wordt”, zegt de acteur. Hij geeft daarbij het voorbeeld van een “Afghaanse postbode die minder belasting zou moeten betalen dan de hardwerkende Vlaming”. Wij bekijken met enkele experts hoe het zit met die bewering die heel wat stof doet opwaaien.
 2. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.
 1. Motorrijders kunnen niet geflitst worden bij meeste trajectcontroles
  38

  Motorrij­ders kunnen niet geflitst worden bij meeste trajectcon­tro­les

  Motorrijders worden haast nooit geflitst bij trajectcontroles blijkt uit onderzoek. Bij trajectcontroles wordt er gewerkt met nummerplaatherkenning, maar dan wel enkel herkenning van de voorste nummerplaat. Omdat motors meestal enkel achteraan een nummerplaat hebben, ontspringen ze de dans. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het kabinet van federaal minister Annelies Verlinden van Binnenlandse Zaken bevestigden dit aan de VRT.