De politie houdt een groep van mogelijke transmigranten aan op de E19. Beeld van eind vorige maand.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie houdt een groep van mogelijke transmigranten aan op de E19. Beeld van eind vorige maand. © © Marc De Roeck

Sammy Mahdi (CD&V) wil hardleerse sans-papiers uit huis laten plukken

Staatssecretaris voor Asiel Sammy Mahdi (CD&V) legt vandaag op de tafel van de federale regering een migratienota voor de aanpak van uitgeprocedeerden. Mahdi durft ook de ‘gevaarlijke’, wat controversiële paden te bewandelen, maar om tot een deal te komen, zal hij wel eerst rechts en links moeten verzoenen. Dit zijn de krachtlijnen.

89 reacties

 • Merlijn Picavet

  5 uur geleden
  Groot gelijk en meteen buiten zetten, ondertussen in een gesloten instelling.
 • nancy dejonge

  6 uur geleden
  straffe toestanden! Mocht Theo Francken destijds zo'n taal gesproken hebben, amaai ..de leden van de vivaldi partijen hadden het land plat gelegd en Francken gelyncht! ..Nu spreekt CD&V deze harde taal, en alles lijkt heel normaal! Het is duidelijk tegen NVA wordt of werd getracht ook een cordon sanitaire in te stellen! ..Maar de kiezer heeft en zal anders beslissen !
 • Guy Bekaert

  13 uur geleden
  De tseven zijn aan het verschrompelen nu de kerk niet meer voldoende impact heeft op het stem gedrag . Partijen zoals CDNV Open VLD zijn gedoemd te verdwijnen !
 • Willy Bogaert

  17 uur geleden
  We zitten met groene lucht in de geburen
 • Jef joossens

  19 uur geleden
  Laat me even duidelijk zijn; Als men een Zuid Amerikaan oppakt zonder papieren zit die het zelfde uur in de transitzone van Zaventem. Ik ken verschillende mensen uit Brazilie hier die het meegemaakt hebben ( wat ik niet meer dan normaal vind, illegalen moeten buiten). Als men een Arabier, Noord Afrikaan, .... oppakt geeft men hem een briefje om aub het land te verlaten. Dit is geen leugen maar de echte waarheid. Waarom kan men niet alle illegalen naar Zaventem brengen?