BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Salafist stormde moskee binnen met bijl en benzine"

UpdateBij een aanslag met benzine op een sjiitische moskee in Anderlecht is maandagavond een dode gevallen. Het slachtoffer, de imam van de moskee, is gestikt in de rook van de brand die door de molotovcocktail was veroorzaakt. Vertegenwoordigers van de Belgische moslimgemeenschap hebben de salafistische beweging, een fundamentalistische islamitische strekking die behoort tot het soennisme, verantwoordelijk gesteld voor de aanslag.

 1. Eigenaars lekkende stookolietanks kunnen binnenkort terecht bij bodemsaneringsfonds
  8

  Eigenaars lekkende stookolie­tanks kunnen binnenkort terecht bij bodemsane­rings­fonds

  Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft een akkoord bereikt met de stookoliesector over de oprichting van het bodemsaneringsfonds Promaz. Belgen met een lekkende stookolietank zullen via dat fonds een aanvraag kunnen doen voor een terugbetaling voor de sanering van vervuilde grond. "Dat is ook een uitstekende zaak voor de natuur", zegt Van der Straeten. Ook Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) is tevreden.
 2. Hier en daar viel deze ochtend natte sneeuw: “Uiterst zeldzaam in mei”

  Hier en daar viel deze ochtend natte sneeuw: “Uiterst zeldzaam in mei”

  Vrijdagochtend viel hier en daar een dun laagje natte sneeuw. Volgens NoodweerBenelux was dat vooral in de provincie Antwerpen tegen de Nederlandse grens en in de Nederlandse provincie Brabant. Weersite weer.nl noemt het een “uiterst zeldzaam fenomeen in de maand mei”. "De warmte is in aantocht, maar vanochtend viel eerst op diverse plaatsen nog een laatste beetje natte sneeuw uit een gebied met buien dat over de zuidelijke helft van Nederland naar het oosten trok", aldus een woordvoerder.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”