Safeonweb waarschuwt voor opvallende nieuwe trend bij phishing: hierop moet je letten

Een opvallende nieuwe trend onder criminelen die Belgen online proberen op te lichten. Safeonweb, de instantie van de federale overheid die informeert over digitale veiligheid, waarschuwt voor phishingpogingen aan de hand van QR-codes. In totaal meldden we vorig jaar 6 miljoen verdachte berichten. Dat is een derde meer dan in 2021. Cyberexpert Tim Cools geeft in de video hierboven concrete tips om phishingpogingen te herkennen: “Het is altijd iets vreemds.”

36 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 week geleden
  Het is duidelijk dat ons dagelijks leven een digitaal mijnenveld is. Het belemmert ons dagelijks functioneren en er is geen ontkomen meer aan. Uitputtend en deprimerend. We moeten terug in de tijd. En dat is niet hetzelfde als de klok terugdraaien: we zijn geëvolueerd sinds 1995. We kennen nu de groteske nadelen van digitalisering, toén nog niet. Fichebak, telex en fax worden de nieuwe kantoormeubelen. Ook de vaste telefoon, want niets is zo bevrijdend als eens de hoorn hard dichtslaan.
 • danny verbeeck

  1 week geleden
  Vertrouw op cach . Internet is niet te vertrouwen.
 • Joke Vogeleer

  1 week geleden
  Wie zit eigenlijk achter deze phishings? Hopelijk worden ze ooit eens betrapt en leren ze beseffen wat ze aanrichten.
 • Marcus Camps

  1 week geleden
  Europa wil instant betalingen als de norm. Toch wel een droom voor criminelen. Verder is het toch triestig dat de filters nog zo veel doorlaten.
 • Ferdinand Nuyts

  1 week geleden
  Je kan alleen nog cashgeld vertrouwen...! weg met al dat internet gedoe en betalingen.
 1. Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappillen: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”
  PREMIUM

  Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappil­len: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”

  Als je wil afbouwen met slaappillen, kan je daar sinds gisteren, 1 februari, ook bij de apotheker voor terecht. Want we nemen met z’n allen te veel slaapmedicatie. Jaarlijks worden er in ons land 400 miljoen dosissen verkocht. Tv-maker Wim Lybaert (54) en oud-reporter bij Radio 2 Kris Baert (68) getuigen over hun gevecht tegen slaappillen. “Overdag voel je je alsof er een snelheidsbeperking op je verstand staat, je creativiteit vlakt af”, vertellen ze.