Fotomontage: Vicepremier en minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS), Vicepremier en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez
Volledig scherm
Fotomontage: Vicepremier en minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS), Vicepremier en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez © Belga, Photo News, Belga

"Sabotage" van N-VA volgens vicepremier Gilkinet: kritiek van Franstalige partijen na Overlegcomité groeit

De kritiek van Franstalige partijen over het verloop van het Overlegcomité van afgelopen vrijdag is maandag nog niet gaan liggen. Aan de basis ligt N-VA. “Ik ben boos sinds vrijdag, door de instrumentalisering van het Overlegcomité door N-VA en de gevolgen ervan”, laat vicepremier Georges Gilkinet (Ecolo) optekenen bij de krant ‘Le Soir’. 

 1. ‘Coronabarometer’ lijkt er eindelijk te komen: “Zo kan iedereen zelf zien of het strenger of soepeler wordt”
  PREMIUM

  ‘Coronaba­ro­me­ter’ lijkt er eindelijk te komen: “Zo kan iedereen zelf zien of het strenger of soepeler wordt”

  Drie keer een Overlegcomité in evenveel weken tijd met drie keer strengere maatregelen. Dit wekelijks gebakkelei kwam de regeringen in dit land al op veel kritiek te staan. Steeds meer experten én politici vragen daarom om eindelijk een coronabarometer in te voeren, waarbij vooraf bepaalde maatregelen gekoppeld worden aan duidelijke drempels, zoals besmettingen of ziekenhuisopnames. Het ziet er nu naar uit dat die barometer er inderdaad zal komen.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.