Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Joel Hoylaerts / Photo News

“Sabena-personeel wacht al 20 jaar op uitbetaling door bonden”

Twintig jaar na het faillissement van de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena staat nog steeds 1,85 miljoen euro geparkeerd in een sociaal fonds dat bestemd is voor voormalige werknemers. Het gaat om bijdragen die werden gestort door het toenmalige cabinepersoneel en nog steeds worden beheerd door de drie grote vakbonden, ACLVB, ACV en ACOD. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

 1. Laatste vlucht van Jos Vermeiren (94), de man die zijn volk leerde vliegen: “Zelfs tijdens zijn legerdienst was hij bij de parachutisten, gewoon om veel in de lucht te kunnen zijn”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Laatste vlucht van Jos Vermeiren (94), de man die zijn volk leerde vliegen: “Zelfs tijdens zijn leger­dienst was hij bij de parachutis­ten, gewoon om veel in de lucht te kunnen zijn”

  De man die zijn volk leerde vliegen, is niet meer. Jos Vermeiren (94) uit Edegem werd dinsdag begraven na een slepende ziekte. Vliegen stond centraal in zijn leven, hij was piloot en vlieginstructeur en stampte mee het zweefvliegcentrum van het Luxemburgse Saint-Hubert uit de grond. “Vliegen was zijn passie, zijn leven.”
 2. Sabena bestaat nog steeds... als hotel in Kinshasha: het verhaal van het legendarische Hotel Memling
  PREMIUM

  Sabena bestaat nog steeds... als hotel in Kinshasha: het verhaal van het legendari­sche Hotel Memling

  Sabena leeft nog steeds... als roemrucht hotel in Congo. Geloof het of niet, maar bijna 20 jaar (!) na het faillissement van onze nationale vliegmaatschappij vaart ‘Hotel Memling’ in Kinshasa nog steeds onder de officiële Sabena-vlag. Verhaal van een oord dat vooral bij het Sabena-personeel uitgroeide tot een legende, met gesmokkelde krokodillen, fooien van een maandloon én geïmproviseerd entertainment: “Omdat de kamers geen televisie en zelfs geen radio hadden, organiseerden we dan maar een travestieshow.”