Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

's Avonds en op zaterdag les? Reizigersorganisatie vraagt aangepaste dienstregeling openbaar vervoer

Universiteiten en hogescholen gaan meer colleges geven tijdens het weekend en 's avonds, om het risico op coronabesmettingen te verminderen. Dat schrijft ‘De Standaard’. Volgens TreinTramBus is de dienstregeling van het openbaar vervoer daar niet op voorzien. "Wie na de les met trein, tram of bus naar huis moet, dreigt dan uit de boot te vallen", klinkt het bij de reizigersorganisatie.

2 reacties

 • Benny Marcelo

  1 jaar geleden
  Het virus heeft blijkbaar vooral de kortzichtigheid in de hand gewerkt. Eerst maatregelen nemen en dan nadenken over hoe de veroorzaakte puinhoop op te ruimen. Vraag het maar eens aan Wilmés.
 • nico vets

  1 jaar geleden
  Nee ze doen er alles aan om de mensen hun leven te laten veranderen en alleen maar werken en studeren,plezier maken mag niet.
 1. De Lijn komt vrijdag met oplossingen voor laattijdige schoolbussen buitengewoon onderwijs Sint-Gerardus: “Kinderen en adolescenten weer samen op de bus”
  PREMIUM

  De Lijn komt vrijdag met oplossin­gen voor laattijdi­ge schoolbus­sen buitenge­woon onderwijs Sint-Gerardus: “Kinderen en adolescen­ten weer samen op de bus”

  Nadat leerlingen vijf uur per dag onderweg zijn naar school, trekt het buitengewoon onderwijs Sint-Gerardus in Diepenbeek nu aan de alarmbellen. Er moet verandering komen in de schoolbussenproblematiek, en daarom werkt De Lijn tegen vrijdag oplossingen uit. Zo zal de scheiding van het lager en het middelbaar buitengewoon onderwijs op de bus opnieuw teruggedraaid worden. “Een oplossing die we bekijken, maar met de nodige bezorgdheid.”
 1. De laatste woorden van Dean tegen zijn moeder: “Dag mama, ik ga je missen”

  De laatste woorden van Dean tegen zijn moeder: “Dag mama, ik ga je missen”

  “Dag mama, ik ga je missen”. Dat waren de laatste woorden van de 4-jarige Dean Verberckmoes toen hij mama Elke afgelopen woensdag uitzwaaide. De vermiste kleuter is gisteravond dood teruggevonden in de Nederlandse provincie Zeeland. Zijn lichaam was gedumpt op een afgelegen parkeerplaats, aan het water in Neeltje Jans. Dave De Kock was eerder op de dag al opgepakt. Op de verlaten plek waar Dean gevonden werd, werd al een beertje achtergelaten.
 2. Jef Vermassen verdedigt moeder van Dean: “Ik wil assisenproces in België, straffen in Nederland zijn niemendal”
  Play

  Jef Vermassen verdedigt moeder van Dean: “Ik wil assisenpro­ces in België, straffen in Nederland zijn niemendal”

  Jef Vermassen zal als advocaat optreden voor Elke Verberckmoes, de moeder van het vierjarige slachtoffer Dean. Vermassen geeft aan een duidelijke voorkeur te hebben voor een Belgisch assisenproces. “De straffen in Nederland... Het spijt me, dat is ‘niemendal’”, klinkt het in De Morgen. De bekende strafpleiter is ook een verwoed voorstander van assisenprocessen, wat in Nederland niet bestaat.
 3. Facebookgroep Transport for Kids biedt alternatief voor lange ritten op overvolle schoolbussen: “We nemen het heft in eigen handen”
  PREMIUM

  Facebook­groep Transport for Kids biedt alterna­tief voor lange ritten op overvolle schoolbus­sen: “We nemen het heft in eigen handen”

  Leerlingen van het buitengewoon onderwijs die uren op de bus zitten: Elien Vande Kerckhove moest en zou er iets aan doen. “Mijn moederhart bloedt als ik zulke verhalen lees”, vertelt ze. De mama start met steun van haar partner en met de hulp van Kortrijkzaan Jean-Philippe Vrijghem (19) Transport For Kids op in Kortrijk en Wevelgem. De Facebookgroep telt in enkele dagen tijd al ruim 120 leden. De leden helpen er elkaar en anderen, om kinderen samen naar school te brengen. “Want uren onderweg zijn naar school is niet goed voor het welzijn van kinderen, dat ziet iedereen”, vertelt Elien.
 4. Nog steeds onduidelijkheid over motieven ‘metroduwer’: “Hij was zelf gechoqueerd toen hij de feiten vernam”
  Play
  Brussel

  Nog steeds onduide­lijk­heid over motieven ‘metroduwer’: “Hij was zelf gecho­queerd toen hij de feiten vernam”

  De 23-jarige Fransman Benjamin P. die vrijdagavond een vrouw op de sporen van de metro in Brussel heeft geduwd, is vanochtend voor de raadkamer verschenen. Zijn advocaat heeft niet om de vrijlating verzocht waardoor de kans zeer groot is dat hij aangehouden blijft. “We moeten wachten op de resultaten van het onderzoek”, aldus zijn advocaat Alexandre Kasongo Mukendi. De raadkamer bevestigde dan ook zijn aanhouding.