Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

's Avonds en op zaterdag les? Reizigersorganisatie vraagt aangepaste dienstregeling openbaar vervoer

Universiteiten en hogescholen gaan meer colleges geven tijdens het weekend en 's avonds, om het risico op coronabesmettingen te verminderen. Dat schrijft ‘De Standaard’. Volgens TreinTramBus is de dienstregeling van het openbaar vervoer daar niet op voorzien. "Wie na de les met trein, tram of bus naar huis moet, dreigt dan uit de boot te vallen", klinkt het bij de reizigersorganisatie.

 1. Facebookgroep Transport for Kids biedt alternatief voor lange ritten op overvolle schoolbussen: “We nemen het heft in eigen handen”
  PREMIUM

  Facebook­groep Transport for Kids biedt alterna­tief voor lange ritten op overvolle schoolbus­sen: “We nemen het heft in eigen handen”

  Leerlingen van het buitengewoon onderwijs die uren op de bus zitten: Elien Vande Kerckhove moest en zou er iets aan doen. “Mijn moederhart bloedt als ik zulke verhalen lees”, vertelt ze. De mama start met steun van haar partner en met de hulp van Kortrijkzaan Jean-Philippe Vrijghem (19) Transport For Kids op in Kortrijk en Wevelgem. De Facebookgroep telt in enkele dagen tijd al ruim 120 leden. De leden helpen er elkaar en anderen, om kinderen samen naar school te brengen. “Want uren onderweg zijn naar school is niet goed voor het welzijn van kinderen, dat ziet iedereen”, vertelt Elien.
 2. De Lijn komt vrijdag met oplossingen voor laattijdige schoolbussen buitengewoon onderwijs Sint-Gerardus: “Kinderen en adolescenten weer samen op de bus”
  PREMIUM

  De Lijn komt vrijdag met oplossin­gen voor laattijdi­ge schoolbus­sen buitenge­woon onderwijs Sint-Gerardus: “Kinderen en adolescen­ten weer samen op de bus”

  Nadat leerlingen vijf uur per dag onderweg zijn naar school, trekt het buitengewoon onderwijs Sint-Gerardus in Diepenbeek nu aan de alarmbellen. Er moet verandering komen in de schoolbussenproblematiek, en daarom werkt De Lijn tegen vrijdag oplossingen uit. Zo zal de scheiding van het lager en het middelbaar buitengewoon onderwijs op de bus opnieuw teruggedraaid worden. “Een oplossing die we bekijken, maar met de nodige bezorgdheid.”
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump