"We lanceren zes nieuwe routes vanuit Charleroi. Een aantal zou naar Zaventem gegaan zijn, maar we deden het niet door de onzekerheid over die belachelijke geluidsnormen."
Volledig scherm
"We lanceren zes nieuwe routes vanuit Charleroi. Een aantal zou naar Zaventem gegaan zijn, maar we deden het niet door de onzekerheid over die belachelijke geluidsnormen." © Photo News

Ryanair dreigt met annulatie van geboekte vluchten door "belachelijke geluidsnorm"

UpdateRyanair lanceert geen nieuwe routes meer op Brussels Airport zolang er geen oplossing is in de discussie over de geluidsnormen. Snijden in het aanbod doet de Ierse maatschappij voorlopig niet, maar in de zomer zal dat volgens topman Michael O'Leary onvermijdelijk worden. Hij dreigt er zelfs mee om vluchten die nu al geboekt zijn te annuleren als er geen oplossing komt.

  1. Strengere geluidsnormen voor muziek in Brussels gewest

    Strengere geluidsnor­men voor muziek in Brussels gewest

    Vanaf 2018 gelden in het Brussels gewest strengere geluidsnormen voor muziek. Er komen drie catergorieën van geluidsniveau: een maximaal niveau van 95 dB(A) zonder voorwaarden; een maximaal geluidsniveau van 95 dB(A) voor bijvoorbeeld dancings en muziekcafés waarbij de geluidniveaus na middernacht moeten bijgehouden worden; en een maximaal geluidsniveau van 100 dB(A) voor concerten waarbij onder meer oordopjes ter beschikking gesteld moeten worden. Voor de laatste twee niveaus moet ook het geluidsniveau in real time geafficheerd worden.