Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en CEO van Medista Sarah Taybi.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en CEO van Medista Sarah Taybi. © rv

Ruzie tussen Vandenbroucke en beheerder coronavaccins naar kookpunt: “Overheid is onbetrouwbaar, dus willen we stoppen met vaccins leveren”

Het conflict tussen Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Medista is ontspoord. De firma die de coronavaccins beheert, wil niet langer werken voor “een onbetrouwbare overheid”. Omdat Vandenbrouckes nieuwe logistieke partner nog niet klaar is, moest de minister naar de rechter.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.