Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. © BELGA

Rutten zegt De Wever de wacht aan: "Het energiepact komt er in 2018"

Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten zegt dat er dit jaar hoe dan ook een nieuw energiepact komt, wat haar N-VA-collega Bart De Wever ook moge beweren. Die wil het pact en het debat over de kernuitstap over de verkiezingen van 2019 tillen, maar dat is buiten Rutten gerekend, zo zegt ze in De Zondag. "Niets doen is schuldig verzuim."

401 reacties

 • Ronny Ooijen

  4 jaar geleden
  Chris Devlaeminck,met 7 kerncentrales voeren we al elektriciteit in en kunnen we de stroombevoorrading niet garanderen.Hoe kan je dat met 2 kerncentrales zoals De Wever wil?Heel simpel.NIET.Dus gebruik maken van gascentrales en het invoeren van elektriciteit zal sowieso gebeuren.Ook dat die prijs zal stijgen.Sommige N(V)-A meelopertjes zijn plots bezorgt om de CO2 uitstoot en zijn groener dan groen.
 • Geert Tamsyn

  4 jaar geleden
  Meneer Devlaeminck, vanwaar komt de kernenergie nu, denkt u? Ook uit Frankrijk, want “onze” kerncentrales zijn in Franse handen, en van elke elektriciteitsfactuur die u en ik betalen, gaat een deel naar de Franse aandeelhouders van GDF Suez. Blijkbaar wil u dat zo lang mogelijk rekken?
 • Chris Devlaeminck

  4 jaar geleden
  Nu stoer 'groen' doen om zich af te zetten tegen de N-VA. Wanneer na de kernuitstap dure energie moet aangekocht worden in het buitenland het prijskaartje doorschuiven naar de bevolking. Dure kernenergie uit Frankrijk.
 • Geert Tamsyn

  4 jaar geleden
  Al eens gehoord van gascentrales, mevrouw Van Keymeulen?
 • Geert Tamsyn

  4 jaar geleden
  Het prijskaartje voor het verlengen van het gebruik van tot op de draad versleten kernreactoren kennen we ook niet, meneer Casteels, maat het begint wel met een factuur van 1,5 miljard aan onderhoudskosten m.a.w. kosten op het sterfhuis.