Pas 127 dagen na de verkiezingen van 26 mei 2019 volgde er witte rook bij de Vlaamse regeringsonderhandelingen. Gwendolyn Rutten (toenmalig voorzitter Open Vld), Bart De Wever (huidig N-VA-voorzitter) en toenmalig CD&V-voorzitter Wouter Beke schudden de handen.
Volledig scherm
Pas 127 dagen na de verkiezingen van 26 mei 2019 volgde er witte rook bij de Vlaamse regeringsonderhandelingen. Gwendolyn Rutten (toenmalig voorzitter Open Vld), Bart De Wever (huidig N-VA-voorzitter) en toenmalig CD&V-voorzitter Wouter Beke schudden de handen. © Photo News

Rutten: “N-VA vroeg ons om in Vlaamse regering mét Vlaams Belang te stappen, we zouden rijkelijk beloond worden”

Als het aan de N-VA had gelegen, was de uiterst rechtse partij Vlaams Belang toegetreden tot de Vlaamse regering. Dat maakte oud-Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten duidelijk in het Canvas-programma ‘De Afspraak op Vrijdag’.

298 reacties

 • Noël Abbeel

  12 maanden geleden
  De vld is ten gronde gericht bij de volgende (sept.?) verkiezingen
 • Dan Midden

  12 maanden geleden
  Maw Rutten bevestigd wat iedereen al langer weet: het is de VLD enkel om de centen te doen. Hoe verklaar je anders dat men je dit voorstel doet?
 • Geert eeman

  12 maanden geleden
  Rutten dacht aan haar eigen, aan premierschap, anderen ook... was voorbestemd voor B De Wever!
 • ETIENNE BOECKX

  12 maanden geleden
  Iedereen die in de politiek zit uit eigenbelang i.p.v. voor de bevolking word rijkelijk beloond mevr. Rutten, vraag dat maar eens aan Verhofstadt !
 • patrrik versys

  12 maanden geleden
  Dat is dan toch goed. Dat bewijst dat er nog een democratische partij is in Vlaanderen: NVA. Ik ben voor de democratie