Volledig scherm
© Photo News

Rusthuizen vaccineren stiekem familie van bewoners

In sommige rusthuizen worden de 'restjes' van het Pfizer-vaccin gebruikt om 'stiekem' familie van bewoners en personeelsleden te vaccineren. Dat zegt Margot Cloet van koepelorganisatie Zorgnet-Icuro in Het Nieuwsblad.

250 reacties

 • David Roelandt

  2 maanden geleden
  Ge weet toch op voorhand hoeveel bewoners er zijn en hoeveel vaccins er zijn. En iemand vaccineren de s beter dan de overschot weggooien denk ik dan... Dit had op voorhand al geregeld kunnen zijn.
 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  Kan de overheid, die de vaccins levert aan de rusthuizen dan niet tellen, en enkel de benodigde hoeveelheid vaccins leveren?
 • walter De Witte

  2 maanden geleden
  Wat een reacties hier. Weer eens de Vlamingen op hun best. Eerst staan roepen dat het hier een politiestaat wordt maar zelf staan roepen om anderen een boete op te leggen. Als er overschot is voor pakweg 3 of 4 personen, laat ze dan aan familieleden geven. Dit is toch beter dan het te laten vervallen. Uiteraard moeten die mensen dan wel geregistreerd worden. Als men in 100 WVC 3 overschotjes heeft dan zijn er wel weer 300 mensen gevacineerd.
 • Filiep Lapeire

  2 maanden geleden
  Dit soort taferelen krijg je in de eerste plaats als je de inentingen laat zetten door verpleegsters of vrijwilligers die per slot van rekening geen arts zijn en dus medisch onopgeleid zijn. Een inspuiting geven is niet moeilijk maar wie, wat, hoeveel en welke de gevolgen kunnen zijn gaat deze mensen hun verstand te boven, kijk wat er in Duitsland bij de eerste inentingen gebeurd is, het hele flesje ingespoten in plaats van de nodige dosis dus de dosis maal 6,...
 • Nico Vanderschueren

  2 maanden geleden
  Dat ze nu maar de taken overnemen van de covid afdelingen in het ziekenhuis.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"