Bewoners van een rusthuis kijken op groot scherm naar een show. (Archieffoto.)
Volledig scherm
Bewoners van een rusthuis kijken op groot scherm naar een show. (Archieffoto.) © Mozkito

Rusthuis nóg duurder: gemiddelde factuur stijgt met 4 procent tot 1.665 euro

Een rusthuisverblijf is in twee jaar tijd ruim 4% duurder geworden. In Vlaanderen betaal je nu gemiddeld 1.665 euro per maand. De tarieven stegen overal - in openbare en commerciële instellingen - en voor alle soorten kamers.

179 reacties

 • ANDRE AERTS

  4 jaar geleden
  In een rusthuis: 'smorgens ne verse pamper, 1 1/2 boterham, om 10 uur een kopje koffie, middag: kommetje soep, 1 patatje, ne schep groenten en een stukje vlees? van 5op5cm, half de namiddag een kopje koffie, om 17.00uur 1 1/2 boterham en in de vooravond een potje yoghurt, dan ne verse pamper en een slaap pilleke en dan in een zak die men sluit, in't bed, slaapwel! 1 maand en je bent 2000€ lichter geworden!!! Dat is een rusthuis. Het zijn wel VZW's hé!!! Begrijpe wie kan.
 • JAN krommentak

  4 jaar geleden
  Hoe komt het dat door gezinshereniging die ouderen niets hoeven te betalen ? en dan is men verwonderd !
 • joseph verbeke

  4 jaar geleden
  Hoeveel gepensioneerden kunnen dat nog betalen?En als ge dan ziet wat ze in sommige instellingen voor die prijs krijgen?Heb lang een oud vrouwtje dat geen volledig pensioen had bezocht.Het menske had geen familie meer.Schandalig hoe ze dat mens behandelden.Zelfs een beetje (wettelijk)zakgeld kreeg ze niet.Toen ze op een dag een opmerking maakte kreeg ze te horen dat ze beter zou zwijgen want ze leefde gedeeltelijk op de kosten van de gemeenschap.Ik hoop dat ik nooit in een rusthuis terecht kom!
 • Maurice Smedts

  4 jaar geleden
  WIJ zijnde oudere generatie nog een paar jaren en wij zitten daar ook met een pensioentje 1235 euro dan mag ik niet binnen ok onze ouders als er nog iemand van leeft dus moeten de kinderen bij leggen , wie word er nu kwaad , onze ouders hebben hun ganse leven gewerkt en wij ook waar staan wij dommeriken en dat gespuis krijgt hie handen vol euro s voor te nietsen wij gaan die rust huizen plat leggen voor ons zelf of onze ouders !!!!!!
 • jean-pierre hugelier

  4 jaar geleden
  pensioen zou voor iedereen die 40 jaar gewerkt heeft het bedrag moeten zijn dat een rusthuis kost. niet meer en niet min. de pensioenkas zal een overschot hebben.
 1. ONZE OPINIE. Opstoot van apenpokken legt bloot dat we weinig échte lessen uit de pandemie trokken
  PREMIUM
  2

  ONZE OPINIE. Opstoot van apenpokken legt bloot dat we weinig échte lessen uit de pandemie trokken

  Een virus dat enkel na intens contact overgedragen wordt. Dat bij ons quasi geen dodelijke slachtoffers maakt. En waarvan maar enkele gevallen bekend zijn. Tot twee jaar geleden zouden de apenpokken enkel bij wetenschappers een onderwerp van belang zijn geweest. Corona zadelt ons nog zeker een generatie lang op met ‘virusangst’. Dat de wereld weinig échte lessen trok uit de pandemie, helpt niet om die vrees weg te nemen.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.