Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Rusthuis in Nijvel overspoeld door Indiase variant, slechts twee bewoners hebben duidelijke symptomen: “Bewijs dat vaccinatie werkt”

Een rusthuis in Nijvel wordt overspoeld door de Indiase variant, maar slechts twee bewoners ervaren duidelijke symptomen. “Dit bewijst het nut van de vaccinatie”, stelt Philippe Gilbert. Hij is als arts verbonden aan het woonzorgcentrum.

12 reacties

 • Tanja Vos

  2 jaar geleden
  Ik snap het niet dat iedereen alleen op zijn kamer moet blijven. Kunnen ze geen covid en non-covid afdeling maken. Ziek en niet ziek gescheiden maar iedereen heeft nog sociale contacten ipv iedereen helemaal alleen op zijn kamer maar het personeel dat wel vrij rondloopt.
 • paul van gele

  2 jaar geleden
  Een kwart van de werknemers in dit woonzorgcentrum koos ervoor om zich niet te laten vaccineren ? Neem dan u verantwoordelijkheid op en zet ze aan de deur en die andere drie er uit er mee. Nu moeten die andere bejaarden het mee bekopen ?? De verantwoordelijken mee ontslagen nu.
 • VIVIANE KIRSCHEN

  2 jaar geleden
  En met welk vaccin werden de rusthuisbewoners gevaccineerd? AstraZeneca biedt bijna geen bescherming tegen de Indiase variant bij een 1e prik. Vermits men nu nog begint met het toedienen van de 2e prik (na 3 maand) zo het misschien interessant zijn dit in de toekomst te vermelden. Waarom men AstraZeneca veelal aan de meest kwetsbare groep heeft gegeven is mij een raadsel.
 • Marcus Camps

  2 jaar geleden
  Schandalig gewoon dat een kwart niet gevaccineerd is. Kan je die eruit gooien a.u.b. ? Horen totaal niet in de zorg te werken. Ze komen in aanmerking met zwakkeren en hun familieleden van zestig die nog niet gevaccineerd zijn, en niet door hun vrije wil maar omdat de overheid deze ganse mantelgroep van vijftigers en jonge zestigers niet belangrijk genoeg vindt ...
 • Monique Willems

  2 jaar geleden
  En dan zijn de grote versoepelingen nog niet begonnen! We houden ons hart al vast... vaccinatie is niet 100% waterdichte oplossing! Het gaat te snel en dat gaan we nog bekopen..
 1. Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkeringen onterecht ontvangen
  182

  Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkerin­gen onterecht ontvangen

  Ze was al vijf jaar op vakantie in Tenerife, maar kreeg nog iedere maand dopgeld van de RVA. In Namen is de vrouw vandaag veroordeeld tot het terugbetalen van de ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen “vergeten” te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.