.
Volledig scherm
PREMIUM
. © EPA

Rush op mondmaskers in België, maar heeft dat wel zin?

Sinds de berichtgeving rond het coronavirus is de voorraad mondmaskers zowel bij apothekers als bij producenten zo goed als uitgeput. Dat bevestigt de Algemene Pharmaceutische Bond (APB). Maar heeft het ook zin om ze te dragen? “Theoretisch gezien zijn mondmaskers nuttig, maar in de praktijk heeft het geen zin”, zegt Lieven Zwaenepoel, woordvoerder van het Algemene Pharmaceutische Bond (APB). 

3 reacties

 • De Waen Luc

  2 jaar geleden
  niet helemaal juist....Indien je een correct masker draagt op het moment dat je in de baan van een virus komt..kan dat wel verhinderen dat je het rechtstreeks binnenkrijgt,,,Dan natuurlijk moet je telkens niet alleen je handen, maar ook je kledij wassen..helemaal..
 • Marcel Van Den Wouwer

  2 jaar geleden
  Wel wel, en dat virus is ook van de rijken zeker. dat zinnetje begint een beetje afgezaagd te worden, misschien groot worden en een eigen firma opstarten zodat je ook rijk kunt worden. dit is nu iets dat geen onderscheid maakt tussen rijk of arm
 • Van Eersel Guy

  2 jaar geleden
  Goed voor den economie, want dat is het enige dat telt voor de rijken op aarde
 1. Huisartsen “ontgoocheld en ongerust” na aankondiging nieuwe maatregelen: “Wij zijn voor politiek van geen tel”
  Play

  Huisartsen “ontgoo­cheld en ongerust” na aankondi­ging nieuwe maatrege­len: “Wij zijn voor politiek van geen tel”

  “Wij blijven ontgoocheld en ongerust achter”, stelt Roel Van Giel van Domus Medica, de grootste huisartsenvereniging van het land. “Walk-in-testcentra zijn onvoldoende om de druk op de huisartsen te verlichten. We vragen een volledige herziening van het testbeleid.” Het gaat daarbij om testafnames, het bezorgen van codes en attesten en een vaste, duidelijke quarantaine voor iedereen die getest moet worden.