Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Ruimere terugbetaling van brillenglazen vanaf juni

Vanaf 1 juni zullen meer mensen kunnen genieten van een vergoeding voor brillenglazen. Dat heeft minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vandaag bekendgemaakt.

28 reacties

 • Philip Van der Linden

  2 jaar geleden
  Correctie: - personen boven de 65 met meer dan -4 of +4 dioptrie kregen altijd al een groot bedrag terugbetaald van het RIZIV bib progressieve glazen. - En kinderen tot 18 jaar kregen ook altijd al de glazen zo goed als volledig terug betaald ongeacht de correctie.
 • Lieven tanghe

  2 jaar geleden
  Binnen 50 jaar draagt iedereen een bril , ze gaan veel geld moeten voorzien !
 • Albert Achten

  2 jaar geleden
  Iedereen terugbetaling ongezien de correctie iedereen gelijk voor de wet iedereen betaalt zijn mutualiteit dus iedereen zelfde rechten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Jean-Claude Van Meirhaeghe

  2 jaar geleden
  Dat is weer komen spuwen in de mensen hun gelaat,mensen met een sterkte van 3,4,5,en 6 mogen met hun gezicht tegen de muur lopen,waarom moeten we nog een ziejenbondsverzekering hebben als we alles zelf moeten betalen? Twee maal geld uitgeven de dief die zijn eigen zakken maar kan vulen
 • Frank Aerts

  2 jaar geleden
  De marges zijn veel te hoog! Ook mensen met lagere correcties hebben nood aan terugbetaling. Betaal terug volgens inkomen. Wees fair en sociaal.