Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Ruimere terugbetaling van brillenglazen vanaf juni

Vanaf 1 juni zullen meer mensen kunnen genieten van een vergoeding voor brillenglazen. Dat heeft minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vandaag bekendgemaakt.

28 reacties

 • Philip Van der Linden

  2 maanden geleden
  Correctie: - personen boven de 65 met meer dan -4 of +4 dioptrie kregen altijd al een groot bedrag terugbetaald van het RIZIV bib progressieve glazen. - En kinderen tot 18 jaar kregen ook altijd al de glazen zo goed als volledig terug betaald ongeacht de correctie.
 • lieven tanghe

  2 maanden geleden
  Binnen 50 jaar draagt iedereen een bril , ze gaan veel geld moeten voorzien !
 • Albert Achten

  2 maanden geleden
  Iedereen terugbetaling ongezien de correctie iedereen gelijk voor de wet iedereen betaalt zijn mutualiteit dus iedereen zelfde rechten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Jean-Claude Van Meirhaeghe

  2 maanden geleden
  Dat is weer komen spuwen in de mensen hun gelaat,mensen met een sterkte van 3,4,5,en 6 mogen met hun gezicht tegen de muur lopen,waarom moeten we nog een ziejenbondsverzekering hebben als we alles zelf moeten betalen? Twee maal geld uitgeven de dief die zijn eigen zakken maar kan vulen
 • Frank Aerts

  2 maanden geleden
  De marges zijn veel te hoog! Ook mensen met lagere correcties hebben nood aan terugbetaling. Betaal terug volgens inkomen. Wees fair en sociaal.
 1. Onderzoek stad naar PFOS-vervuiling op Linkeroever brengt heel klein beetje ‘goed’ nieuws: saneringsnorm niet overschreden in woon- en recreatiegebied
  Antwerpen

  Onderzoek stad naar PFOS-vervuiling op Linkeroe­ver brengt heel klein beetje ‘goed’ nieuws: sanerings­norm niet overschre­den in woon- en recreatie­ge­bied

  Je zou het een beetje positief nieuws kunnen noemen: bodemstalen die de stad op Linkeroever liet nemen, wijzen uit dat enkel op de grens van de werfzone voor Oosterweel de saneringsnorm voor PFAS (de niet-afbreekbare chemicaliën waartoe ook PFOS behoort) is overschreden. Mensen wonen daar niet, recreatie kan er ook niet. Het stadsbestuur vraagt de Vlaamse overheid om nog veel meer gericht onderzoek, gekoppeld aan maatregelen.
 2. Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Johnson & Johnson-vaccin (en de eerste uitnodigingen zijn al aangekomen): moet je dat nu doen of niet?

  Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrij­ven voor Johnson & Johnson-vac­cin (en de eerste uitnodigin­gen zijn al aangekomen): moet je dat nu doen of niet?

  Op de Qvax-reservelijst is sinds vanmorgen een optie toegevoegd waarbij iedereen tussen de 18 en de 40 jaar oud vrijwillig kan aangeven een Johnson & Johnson-vaccin te willen. Wie zich daarvoor opgeeft, wordt eerst gevraagd zelf “de voordelen af te wegen tegen het risico op een ernstige bijwerking”. De eerste uitnodigingen bij jongeren liepen deze voormiddag meteen binnen. Ook de 16- en 17-jarigen kunnen zich nu aanmelden op de Qvax-lijst voor een prik met Pfizer.