Commissaris voor Justitie Didier Reynders maakte de resultaten van het onderzoek maandag bekend.
Volledig scherm
Commissaris voor Justitie Didier Reynders maakte de resultaten van het onderzoek maandag bekend. © ANP / EPA

Ruim helft prijsvergelijkers voor autoverhuur overtreedt Europese consumentenwetgeving

Met 55 procent overtreedt meer dan de helft van de websites waarop het aanbod van verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar vergeleken wordt de Europese consumentenwetgeving. Dat blijkt uit een steekproef die de Europese Commissie samen met tien EU-lidstaten en Noorwegen heeft uitgevoerd.

4 reacties

 • Michel Van der Hoydowch

  1 maand geleden
  Goed dat Europa zich eens met deze zwendel inlaat. Ook huurbedrijven zelf zijn niet onschuldig.
 • rik casteleyn

  1 maand geleden
  Weer eentje van de OVLD die zich gaat moeien . Zouden er straks verkiezingen op komst zijn ?
 • Bert Pelgrims

  1 maand geleden
  Dit is al jaren zo en drie jaar geleden heb ik bij de EU hun klachtenformulier ingevuld en nooit antwoord gehad van die ambtenaren. Op tripadviser zijn er constant mensen van de car rentals aanwezig om alles goed te praten, kritiek word door tripadvisor geband dus tripadvisor is niet onafhankelijk, ze worden betaald door de car rentals.
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  waartoe dient een Europese wetgeving tenslotte ? Het maakt ons afhankelijk van een politiek en mensen waar we niet voor gekozen hebben. Niks is voor een gewone mens nog controleerbaar. of eenvoudig. Vroeger was het anders; we zitten in de achteruitgang :-)
 1. Natuur en Bos: “Bestrijding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd”

  Natuur en Bos: “Bestrij­ding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd”

  De bestrijding van de Aziatische hoornaar, een exotische wespensoort die een bedreiging vormt voor de honingbij, blijft gegarandeerd. Het Agentschap voor Natuur en Bos zegt bereid te zijn om verdere bestrijdingsacties te ondersteunen indien dat nodig is, inclusief eventuele meerkosten, overeenkomstig de afspraken met het departement Landbouw en Visserij. Hierover zal de komende dagen met de betrokken actoren worden samengezeten. Dat laat het agentschap zondag weten.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.