Baby Pia met haar ouders Ellen en Tim.
Volledig scherm
Baby Pia met haar ouders Ellen en Tim. © Photo News

Ruim 970.000 sms’jes en meer dan 1,9 miljoen euro: geld om baby Pia te redden is binnen!

De 1,9 miljoen euro die de negen maanden oude baby Pia uit Wilrijk nodig heeft voor het levensreddend medicijn Zolgensma, is binnen. Inmiddels zijn al 972.000 sms'jes voor Pia verstuurd, ruim 20.000 sms’en boven het gestelde doel van #teampia. Vorige acties van #teampia brachten al zowat 100.000 euro in het laatje. Dit artikel wordt continu geüpdatet met de laatste cijfers.

  1. Gesjoemel met duurste medicijn ter wereld: ouders doodzieke baby Pia hebben opnieuw hoop

    Gesjoemel met duurste medicijn ter wereld: ouders doodzieke baby Pia hebben opnieuw hoop

    Het Zwitserse farmabedrijf Novartis heeft gesjoemeld om het duurste medicijn ter wereld goed te laten keuren. Baby Pia (8 maanden) en haar ouders hopen nu dat het bedrijf zijn imago wil redden door het middel goedkoper aan te bieden. “En misschien komt er een nieuwe studie waar onze dochter aan kan deelnemen. Anders hebben we nog iets meer dan een jaar om 1,9 miljoen euro bijeen te rapen”, zegt mama Ellen De Meyer uit Wilrijk.
  2. Vannacht draaien we de klok een uurtje terug. Voor de allerlaatste keer?

    Vannacht draaien we de klok een uurtje terug. Voor de allerlaat­ste keer?

    U kunt vannacht een uurtje langer slapen, want ons land schakelt weer over op het winteruur. Om 3 uur draaien we de klok een uurtje terug. Het is misschien wel de laatste keer dat u met de wijzers moet prutsen. Het Europees Parlement stemde vorig jaar voor de afschaffing van de uurwisseling in 2021. Maar of we dan definitief overschakelen op het zomer- dan wel op het winteruur, is nog altijd niet uitgemaakt. De bouwsector pleitte gisteren alvast voor een permanent winteruur.