Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Ruim 80.000 patiënten zullen tot 600 euro meer uit eigen zak moeten betalen

Ruim 80.000 kwetsbare patiënten zullen tot 600 euro meer uit eigen zak moeten betalen vanaf 2020. Dat komt omdat de federale beschermingsmaatregelen tegen een oplopende factuur dan niet langer gelden voor de gezondheidsdomeinen die werden overgeheveld op deelstaatniveau. Dat melden de Socialistische Mutualiteiten vandaag. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke vraagt federaal minister Maggie De Block om een tijdelijke oplossing uit te werken voordat er een samenwerkingsakkoord kan worden afgesloten tussen de betrokken overheden.

167 reacties

 • Dine Geudens

  1 jaar geleden
  Ik ben het hier niet mee eens want ten eerste kunnen sommige mensen het niet betalen en zo speel je met levens van mensen. Vervolgens steken ze eerder geld in onnuttige dingen zoals oorlogswapens, luxevliegtuigen,… maar de gezondheid van de bevolking moet op de eerste plaats staan. Daardoor worden de rijken opnieuw bevoordeeld ten opzichte van de middenklasse. Bovendien liggen de cijfers van het aantal gezinnen in armoede al hoog en zal alleen maar hoger en hoger worden.
 • Jos Brems

  1 jaar geleden
  Als het voor de politici hun eigen zak is, dan is alles prima geregeld en gebeurt zoiets niet. Maar burgers pluimen, daar zijn ze sterk in.
 • jean-marie walschot

  1 jaar geleden
  Gwendolyn Rutten is blijkbaar van de aardbol verdwenen.Moet zij haar pupillen niet tot de orde roepen ? Over anderen altijd hoog van de toren blazen.
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  De hoogste belastingen en wat krijgen we er voor terug? Dat gans het sociaal systeem is opgesoupeerd.
 • J p Schoofs

  1 jaar geleden
  Een goede raad schrijf bij ziekte je in als politiek vluchteling en alles maar dan ook alles is gratis
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen