Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Ruim 8 op 10 in Vlaanderen steunt EU-lidmaatschap

Drieëntachtig procent van de inwoners van het Vlaams gewest vindt het (Belgische) lidmaatschap van de EU een goede zaak. Dat is het hoogste aandeel sinds 2005, toen 68 procent van de  respondenten dat vond. Dat meldt Statistiek Vlaanderen, gebaseerd op data van de Eurobarometer van de Europese Commissie.

 1. “Ik schop je met je lelijke rotkop terug naar je hol”: de reeks dreigberichten die Chris Dusauchoit verstuurde naar aanleiding van vliegenplaag

  “Ik schop je met je lelijke rotkop terug naar je hol”: de reeks dreigbe­rich­ten die Chris Dusauchoit verstuurde naar aanleiding van vliegen­plaag

  Een aanslepende ruzie over geurhinder en een vliegenplaag heeft het slechtste naar boven gehaald bij Chris Dusauchoit. De radiopresentator bestookte zijn buurman en rundveehouder Theo Schrevens met een hele reeks dreigberichten. Zo hoopte hij onder meer dat zijn rivaal “langzaam en vol ondraaglijke pijn zou branden in de hel” en wilde hij zijn lever opeten “met een lekkere Chianti erbij”. Voor het parket volstaat opschorting als Dusauchoit een cursus sociale vaardigheden volgt. Hieronder vindt u een opsomming van die grimmige uitspraken.
 2. Zwijndrecht stelt 3M in gebreke voor PFOS-vervuiling: “Onze inwoners worden gegijzeld door onzekerheid”
  Zwijndrecht

  Zwijn­drecht stelt 3M in gebreke voor PFOS-vervuiling: “Onze inwoners worden gegijzeld door onzeker­heid”

  Het gemeentebestuur van Zwijndrecht gaat juridische stappen zetten tegen chemiebedrijf 3M na de alarmerende resultaten van het bloedonderzoek bij omwonenden. Het bedrijf krijgt 14 dagen tijd om de volledige verantwoordelijkheid te erkennen voor de vervuiling. Onderneemt 3M geen actie, zal Zwijndrecht naar de rechter stappen om schadevergoedingen te bekomen. Daarnaast wil de gemeente dat alle inwoners de kans krijgen een bloedonderzoek te ondergaan.